Taike: Aluekumppanuuksien päivä -webinaari 16.11.

ILMOITTAJA: TAIKE
4.11.2021

Aluekumppanuuksien päivä -webinaari
ti 16.11. kello 12.30 – 15.30

Taiteen edistämiskeskus järjestää aluekumppanuuksien päivän 16.11.2021 klo 12.30-15.30. Aluekumppanuuksien päivän teemana on toimintaympäristön muutos. Taiteen ja kulttuurin kenttä on vasta toipumassa pandemian tuomasta työn ja toimeentulon puutteesta. On tarve ansaintatapojen ja yhteistyön vahvistamiselle. Samaan aikaan kulttuurin julkisen rahoituksen tulevaisuus odottaa ratkaisujaan.

Aluekumppanuuksien päivässä julkaistaan tuoreet kulttuurin TEA-viisarin tulokset siitä, miten eri kunnat panostavat kulttuuriin ja hyvinvointiin. Kysymme myös, eriarvoistuuko kulttuurin kenttä alueellisesti. Sekä kuinka valtion rahoitus kuntien kulttuuripalveluille on kehittymässä? Voiko kulttuuri toimia vetovoimatekijänä maakunnissa?

Tilaisuus on tänä vuonna verkkovälitteinen ja painottuu keskusteluihin, joita vetää näyttelijä Virpi Rautsiala. Rautsiala toimii Taiken esittävien taiteiden toimikunnan varapuheenjohtajana ja Pohjois-Savon taidetoimikunnan puheenjohtajana.

Ohjelma (keskustelujen alkamisajankohdat arvioaikoja)

klo 12.30 avaussanat: Taiken johtaja Paula Tuovinen

klo 12.40 keskustelu 1: Taiteilijana epävarmuuden aikana.
Keskustelijoina ja Virpi Rautsialan haastateltavina kuvataiteilija Teemu Mäki, näyttelijä Kirsi Ylijoki ja Paula Tuovinen.
-Kuvataiteilija Teemu Mäki toimii Suomen taiteilijaseuran puheenjohtajana. Kirsi Ylijoki toimii freelance-näyttelijänä ja on esiintynyt mm. muun muassa Kansallisteatterissa, Lahden ja Espoon teattereissa sekä televisiorooleissa.

klo 13.15 keskustelu 2: Eriarvoistuuko Suomi kulttuurin alalla?
Keskustelijoina ja haastateltavina maakuntajohtaja Satu Sikanen, tutkimusjohtaja Sulevi Riukulehto ja kulttuuripalvelupäällikkö, FT Johanna Tuukkanen.
-Satu Sikanen työskentelee Etelä-Karjalan liiton maakuntajohtajana Lappeenrannassa. Sulevi Riukulehto työskentelee Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin tutkimusjohtajana Seinäjoella ja Jyväskylän yliopiston taloushistorian dosenttina. Johanna Tuukkanen on kuopiolaisen Anti-festivaalin taiteellinen johtaja ja siirtyy Oulun kaupungin kulttuuripalvelupäälliköksi.

klo 13.55 keskustelu 3: Vuoden 2021 Kulttuurin TEA-viisarin julkistus.
THL:n tutkimuskoordinaattori Niina Saukko.
-TEA-viisari on avoin vertailutietojärjestelmä, joka tukee kuntien ja alueiden terveydenedistämistyötä. Tiedot palveluun kootaan kunnista ja tilastoista. Tutkimuskoordinaattori Niina Saukko vastaa kulttuurin TEA-viisarista.

klo 14.40 keskustelu 4: Kulttuurin rahoituksen tulevaisuus
Keskustelijoina valtiosihteeri Tuomo Puumala ja kehityspäällikkö Johanna Viita. Lisäksi kuullaan kuntaministerin tervehdys.
-Tuomo Puumala työskentelee Opetus- ja kulttuuriministeriön valtiosihteerinä ja Johanna Viita Kuntaliiton kehityspäällikkönä vastuualueenaan maakunta-asiat. Johanna Viita aloittaa Pielaveden kunnanjohtajana ensi vuoden alussa.

Ilmoittaudu tilaisuuteen täällä.