Taike: Taide vaikuttaa. Taiteilijan terveys ja kulttuurihyvinvointi -webinaari 5.5.

ILMOITTAJA: TAIKE
16.4.2021

Webinaarissa tarkastellaan taiteilijoiden omaa hyvinvointia. Aiemmin taiteilijat ovat esitelleet lääkäreille taiteen hyvinvointivaikutuksia. Nyt käännämme asetelman toisin päin. Samalla pohdimme alustusten ja keskustelun kautta taiteen vaikuttavuutta.

Webinaari järjesteään 5.5. klo 12-15.30

Webinaarin avaa Taiken kulttuurihyvinvoinnin asiantuntijapalveluiden erityisasiantuntija Johanna Vuolasto. Hän puhuu kulttuurihyvinvoinnin ja taiteilijan vaikuttavuuden näkymistä.

Keynote-puheenvuorossa “Culture, creation and health” professori Eva Bojner Horwitz (Music and Health at the Royal College of Music in Stockholm) käsittelee terveyden käsitettä ja pohtii, miten luemme taidetta kehossa ja yhteiskunnassa sekä millaisen yhteiskunnan haluamme luoda. Esityskieli on englanti.

Webinaarin toisessa osassa taitelijan työtä, taiteen vaikutuksia ja aivoterveyttä pohtivat korutaiteen läänintaiteilija Heli Kauhanen ja LKT Miikka Peltomaa. Kauhanen tekee taiteilijan näkökulmasta tietoiskun otsikolla ”Aivoterveys taiteilijan työssä”. LKT, dosentti Miikka Peltomaa pohtii näkökulmaa oman musiikkilääketieteen erityispätevyyden kautta. Hänen esityksensä otsikkona on ”Musiikki, ihmeellinen lääke”. Peltomaa käsittelee ymmärrystämme musiikin vaikutuksesta hyvinvointiin ja terveyteen sekä musiikin käyttämiseen hoidon työkaluna. Peltomaa ja Kauhanen käyvät aiheesta dialogia esitystensä jälkeen. Esityskieli suomi.

Ilmoittaudu mukaan 3.5.2021 klo 12:00 mennessä.

Ilmoittaumiseen > 

Lisätiedot
Isto Turpeinen, taideasiantuntija
isto.turpeinen@taike.fi
+358 295330831