Taiken apurahojen ja avustusten haku alkaa 1.10.

ILMOITTAJA: TAITEEN EDISTÄMISKESKUS (TAIKE)
13.9.2018

Syksyn hauissa on muutoksia.
Taike jakaa ensimmäistä kertaa kolmivuotisia toiminta-avustuksia esittäville taiteille. Lastenkulttuurin avustusten haku on siirtynyt keväästä syksyyn. Taike on myös muuttanut taiteenalakohtaista luokittelua.

Yhteisöjen toiminta- ja erityisavustukset ovat haettavissa lokakuussa. Avustukset on tarkoitettu vuoden 2019 toimintaan tai hankkeisiin. Lastenkulttuurin ja eri taiteenalojen yhteisöjen lisäksi haussa ovat festivaalien ja kulttuurilehtien avustukset, residenssiavustukset sekä avustukset kulttuurin saavutettavuuden, hyvinvointivaikutusten ja kulttuurisen moninaisuuden edistämiseen.

Esittävän taiteen toimijoille jaetaan lisäksi syksyn haussa kertaluonteisesti miljoona euroa, joka kohdennetaan kolmivuotisiin toiminta-avustuksiin. Niitä voivat hakea esitystoimintaa tuottavat teatterit, sirkukset ja tanssitaiteen ja musiikin alan yhteisöt.

Yhteisöavustusten haut päättyvät 31.10.2018.

Lastenkulttuurin avustusten haku siirtynyt lokakuulle

Lastenkulttuurin erityisavustusten hakuaika on siirtynyt keväästä syksyyn. Vuoden 2019 hankkeisiin tarkoitettuja avustuksia tulee hakea lokakuun aikana. Haku päättyy 31.10.

Kohdeapurahojen hakuaika jatkuu 15.11. saakka

Taiteilijoiden ja työryhmien kohdeapurahat on tarkoitettu vuoden 2019 hankkeisiin. Taiteilijat ja työryhmät voivat lisäksi hakea apurahoja kulttuurisen moninaisuuden edistämiseen sekä liikkuvuuteen. Apurahojen haku päättyy 15.11. Taiteilijat ja työryhmien yhteyshenkilöt kirjautuvat sähköiseen asiointiin verkkopankkitunnuksellaan.

Eri taiteenaloja niputettu suuremmiksi kokonaisuuksiksi

Taike on muuttanut hakulomakkeiden taiteenalakohtaista luokittelua ja yhdistänyt keskenään läheisiä taiteenaloja. Uusi ryhmittely mahdollistaa näiden alojen joustavamman rahoituksen, kun määrärahat eivät pirstoudu pieniin osiin.

Valo- ja äänitaide sisältyy mediataiteeseen ja ympäristötaide kuvataiteeseen. Performanssi- ja esitystaiteen hakijat voivat valita kuvataiteen ja näyttämötaiteen väliltä. Sarjakuvataide ja kuvitustaide on yhdistetty omaksi kokonaisuudekseen.

Katso-tunniste haettava ajoissa

Yhteisöjen osalta verkkoasiointi vaatii Katso-tunnisteen, joka kannattaa hankkia hyvissä ajoin. Maksuttoman Katso-tunnisteen saa Väestörekisterikeskuksesta osoitteesta https://yritys.tunnistus.fi. Tunnisteen hankkiminen edellyttää voimassa olevaa Y-tunnusta. Ohjeet sen hakemiseen löytyvät YTJ-palvelun verkkosivuilta www.ytj.fi.

Hakemukseen tulee liittää vähintään vahvistettu tilinpäätös. Toiminta-avustushakemukseen vaaditaan lisäksi toimintasuunnitelma ja talousarvio.

Vältä ruuhkaa

Kaikki hakuilmoitukset julkaistaan Taiken verkkosivuilla www.taike.fi.

Valmis hakemus tulee lähettää sähköisesti Taikeen ennen hakuajan päättymistä. Verkkoasiointi sulkeutuu viimeisenä hakupäivänä klo 16. Hakemus kannattaa lähettää hyvissä ajoin ennen hakuajan päättymistä.

Chat-asiakaspalvelu

Taiken verkkosivuilla http://www.taike.fi aloittaa lokakuussa chat-asiakaspalvelu, joka palvelee arkisin klo 10–14. Asiakkaita palvellaan myös puhelimitse ja sähköpostitse.

Hakuajat syksy 2018

Apurahat yksityisille ja työryhmille

Kohdeapurahat taiteilijoille ja työryhmille 1.10.–15.11.
Apurahat kulttuurisen moninaisuuden edistämiseen taiteilijoille ja työryhmille 1.10.–15.11.
Liikkuvuusapurahat taiteilijoille ja työryhmille, hakuaika päättyy 15.11.

Avustukset yhteisöille 1.10.–31.10.

Avustukset kulttuurilehdille
Avustukset kulttuurisen moninaisuuden edistämiseen ja rasismin vastaiseen toimintaan
Avustukset vammaisyhteisöjen kulttuuritoimintaan ja kulttuurin saavutettavuuteen
Erityisavustukset yhteisöille
Festivaaliavustukset
Kulttuurin hyvinvointivaikutukset
Lastenkulttuurin erityisavustukset
Residenssiavustukset
Toiminta-avustukset esittävän taiteen yhteisöille
Toiminta-avustukset yhteisöille

Lisätietoja: Taiken asiakaspalvelu asiakaspalvelu@taike.fi , p.0295 330 700.