Muistutus: Taiken liikkuvuuskysely taiteilijoille auki 28.10. asti

ILMOITTAJA: TAITEEN EDISTÄMISKESKUS (TAIKE)
16.10.2018

Barometri selvittää taiteentekijöiden ja taiteen liikkumisen muotoja ja tarpeita.

Taiteen ja kulttuurin barometrin teema on tänä vuonna taiteilijoiden ja taiteen liikkuvuus. Barometrikyselyn kohderyhmänä on ensimmäistä kertaa koko taiteen kenttä. Kyselyllä halutaan selvittää, miten taiteilijat käsittävät liikkuvuuden ja mitä se merkitsee taiteelle ja taiteelliselle työlle.

Tavoitteena on koota taiteentekijöiden näkemyksiä ja tarpeita suhteessa liikkuvuuteen sekä puntaroida heidän näkemyksiään ja arvojaan suhteessa taiteeseen ja taiteelliseen työhön.

Verkkokysely on avoin ja siihen toivotaan vastauksia kaikilla taiteenaloilla toimivilta taiteilijoilta. Vastausaika päättyy 28.10.2018.

Vastaajien kesken arvotaan 500 € Superlahjakortti.

Linkki kyselyyn

Taiteen ja kulttuurin barometri tehdään vuosittain Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cuporen ja Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) yhteistyönä. Työn alla oleva barometri on järjestyksessään neljäs. Se valmistuu maaliskuussa 2019, jolloin järjestetään teemaan liittyvä keskustelutilaisuus.

Barometrin teema vaihtuu vuosittain. Tutustu aikaisempiin julkaisuihin Cuporen sivuilla:

2017 Nuoret taiteentekijät
2016 Taiteilijan työskentelyedellytykset muutoksessa
2015 Taiteen toimintaympäristö ja rahoitus
Lisätietoja:

Maria Hirvi-Ijäs, erikoistutkija
Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus CUPORE
maria.hirvi-ijas@cupore.fi
p. 050 463 5575

Kaija Rensujeff, erityisasiantuntija
Taiteen edistämiskeskus
kaija.rensujeff@taike.fi
p. 0295 330 721

Sakarias Sokka, erikoistutkija
Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus CUPORE
sakarias.sokka@cupore.fi
p. 050 387 2728

Taiteen edistämiskeskus (Taike) on taiteen edistämisen asiantuntija- ja palveluvirasto. Taike ja sen yhteydessä olevat taidetoimikunnat ja lautakunnat jakavat apurahoja ammattitaiteilijoille ja avustuksia taiteen alan yhteisöille. Virastossa työskentelee 80 henkilöä. Heistä puolet on virkamiehiä ja puolet määräaikaisia läänintaiteilijoita, jotka toimivat taiteen edistämisen hankkeissa maan eri puolilla. Taiken päätoimipiste on Helsingissä, ja lisäksi sillä on aluetoimipisteitä.