Taiken seitsemäs korona-apurahahaku (DL 17.2.)

ILMOITTAJA: TAIKE
10.2.2022

Korona-apurahat taiteilijoille sekä kulttuurin ja luovien alojen ammattilaisille
Hakuaika: 04.02.2022 – 17.02.2022
Hakuaika päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 16:00. (Tämä on ehdoton määräaika sille, että hakemuksen täytyy olla perillä Taikessa.)

Kenelle?
Työskentelyapurahat on tarkoitettu ammattitaiteilijoille sekä kulttuurin ja luovien alojen ammattilaisille, joiden työ ja toimeentulo ovat vähentyneet tai loppuneet COVID-19-pandemian vuoksi.

Apuraha on tarkoitettu hakijan omaan työskentelyyn tai luovan työn ja toiminnan uudelleen käynnistämiseen tilanteessa, jossa hakija on menettänyt työtilaisuuksia tai estynyt harjoittamasta ammattiaan. Apuraha myönnetään elinkustannuksiin ja sen voi käyttää esim. oman ammattitaidon ylläpitämiseen, toiminnan suunnitteluun, harjoitteluun, taiteelliseen tai luovaan työhön tai niitä tukevaan toimintaan.

Apurahaa ei myönnetä hakijalle,
jolla on vuodelle 2022 valtion taiteilija-apuraha
jolla on vuonna 2022 jokin muu vähintään yksivuotinen apuraha
jolle on aiemmin myönnetty tai myönnetään alkuvuodesta 2022 ylimääräinen taiteilijaeläke
jolla on hakuaikana päätoiminen, kokoaikainen (100 %), kuukausipalkkainen työ
joka hakuaikana opiskelee päätoimisesti ja on oikeutettu opintotukeen.
Jos toimit yrittäjänä, tee vain yksi hakemus joko yksityishenkilönä (tämä haku) tai yrittäjänä (Taiken korona-avustukset yksityisille elinkeinonharjoittajille ja yksinyrittäjille).

Apurahan suuruus ja ehdot
Apurahan määrä on 4000 – 6000 euroa. Apurahan suuruus päätetään hakemusmäärän perusteella käsittelyn aikana. Kaikki apurahan saajat saavat saman summan. Apurahan käyttöaika on 1.4. – 30.6.2022. Apurahan saaja voi itse valita työskentelykuukaudet apurahan käyttöaikana.

Osa-aikainen ansiotyö ja keikkaluonteinen työ apurahakauden aikana on sallittu. Apurahakaudelta ei pääsääntöisesti voi saada työttömyyspäivärahaa tai työmarkkinatukea. Apurahan saajan tulee selvittää tämä etuuden maksajalta (työttömyyskassasta tai Kelasta). Tuloverolain 82§ mukaan taiteelliseen toimintaan myönnetty apuraha on verovapaa.

TUTUSTU LISÄTIETOIHIN TÄSSÄ! ›

Hakeminen
Kirjaudu ja täytä hakemus verkossa.
Kirjautumiseen tarvitaan henkilökohtaiset pankkitunnukset, mobiilivarmenne tai henkilökortti.

Ohjeita verkkoasiointiin.
Jos sinulla ei ole mahdollisuutta verkkoasiointiin, ole yhteydessä Taiken asiakaspalveluun.

Päätös
Kaikki hakijat saavat kirjallisen tiedon päätöksestä 8.4.2022 mennessä. Saat sähköpostiin viestin, kun päätös on asiointipalvelussa. Kannattaa tarkistaa myös roskaposti. Hakijan vastuulla on seurata sähköpostiosoitetta, jonka hän on ilmoittanut hakemuksessa.

Taiken tekemät päätökset ovat julkisia. Esimerkiksi medialla on oikeus saada tiedot apurahansaajista. Voit kuitenkin kieltää nimesi julkaisemisen Taiken verkkosivuilla.