Taiteilijahaku Outsider Art Festivaalille 2022 ja infotilaisuus / Haku auki 30.11. asti

ILMOITTAJA: OUTSIDER ART FESTIVAALI
22.11.2021

TAITEILIJAHAKU AUKI OUTSIDER ART FESTIVAALILLE 2022!

Outsider Art Festivaali juhlii kulttuurista yhdenvertaisuutta ja kutsuu kaikki outsider-taiteen kentällä toimivat taiteilijat mukaan tekemään toista kertaa järjestettävää festivaalia! OAF järjestetään elokuussa 2022 osana Helsingin Juhlaviikkoja.

Outsider Art Festivaali tuo yhteen kansainvälisen taideyleisön, marginaalissa toimivat taiteentekijät, kulttuuritoimijat ja -vaikuttajat. OAF on yleisölle avoin ja monialainen showcase-festivaali, joka järjestetään Helsingissä ja verkossa. OAF esittää taidetta, jota tehdään yhteiskunnan marginaalissa. Festivaali antaa taiteilijoille äänen määritellä itse mitä outsider-taide on – tai olla määrittelemättä. OAF luo tilan, joka tuo ihmiset yhteen ja mahdollistaa uudet kohtaamiset. Yhdenvertaisesti, yhdessä.

OAF antaa äänen suomalaisille outsider-taiteen tekijöille esittämällä valloittavan kattauksen musiikkia, kuvataidetta, esittävää taidetta, elokuvia, kirjallisuutta ja elämäntarinoita. Festivaalin ohjelma ja esityspaikat julkistetaan huhtikuussa 2022.

Vuoden 2021 festivaalilla järjestettiin 11 livetapahtumaa sekä 10 onlinetapahtumaa, jotka tavoittivat yhteensä 7 000 yleisön. Tapahtumapaikat olivat Keskuskirjasto Oodi, Helsingin taidemuseo HAM, G Livelab Helsinki, Kansalaistori, Musiikkitalo, hotelli Klaus K, Pertin Valinta, Mad House Helsinki ja Vanha kirkko. Festivaalia kuvailtiin sanoilla inspiroiva, monipuolinen, hauska, erilainen, raikas ja mahtava.

Seuraa Outsider Art Festivaalia Facebookissa ja Instagramissa!

OPEN CALL – HAKUOHJEET TAITEILIJOILLE:

– ELOKUVA
– ESITTÄVÄ TAIDE
– KIRJALLISUUS
– MUSIIKKI
– VISUAALINEN TAIDE

Outsider Art Festivaalin ohjelmiston suunnittelun ja päätökset tekee taiteellinen työryhmä, joka koostuu outsider-taiteen tekijöistä ja taiteilijamentoreista musiikin, kuvataiteen, elokuvan, kirjallisuuden ja esittävän taiteen aloilta. OAF kehittää inklusiivisen kuratoinnin mallia, joka mahdollistaa outsider-taiteen tekijöille yhdenvertaisen osallisuuden ja vaikuttamisen taiteen kentällä.

Työryhmä toivoo saavansa hakijoilta uusia avauksia, yllättäviä ehdotuksia ja tuoreita ideoita. Taiteilijat saavat samalla esittää oman näkemyksensä siitä, mitä on suomalainen outsider-taide.

Toivomme, että lisäkysymykset ja yhteydenotot tapahtumaan ja open call -vaiheeseen liittyen osoitetaan festivaalin tuotantotiimille. Taiteellinen työryhmä ei vastaa valintaprosessiin liittyviin kysymyksiin. Festivaalin tuotannosta vastaa Pertin Valinta. Yhteydenotot: info@outsiderartfestival.fi.

Viime vuoden festivaaliin voit tutustua osoitteesta www.outsiderart.fi ja katso alla olevalta videolta festivaalin 2021 tunnelmia.

OAF Open call 2022 Info

Tervetuloa mukaan OAF Open call 2022 infotilaisuuteen. Tilaisuus järjestetään Zoomin välityksellä maanantaina 29.11.2021 klo 11.00. Infotilaisuudessa kerrotaan open call -hausta ja opastetaan hakuprosessissa. Lisäksi osallistujien on mahdollista esittää kysymyksiä.

LIITY INFOTILAISUUTEEN TÄSTÄ.