Taiteilijaresidenssihaku Japanissa

ILMOITTAJA: SUOMEN JAPANIN INSTITUUTTI
3.8.2016

Akiyoshidai International Art Village (AIAV) ja Suomen Japanin Instituutti (SJI) julistavat haettavaksi suomalaiselle taitelijalle tarkoitetun residenssijakson ajalle 15.1.-10.3.2017. Residenssijakso on osa AIAV:n ja SJI:n kahdenvälistä residenssisopimusta.

Akiyoshidai International Art Villagen residenssi tarjoaa tilat visuaalisen ja esittävän alan taiteilijoille. Residenssi sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Honsun saaren eteläosassa noin 50 kilometrinpäässä Yamaguchin kaupungista. Alue on tunnettu karskimaamuodostelmista ja Akiyoshidon luolasta. Lähimmät palvelut ovat noin viiden kilometrin etäisyydellä residenssistä.

Residenssijakson ohjelman teemana on The Future of this Land. Residenssijaksoon kuuluu työpajoja luentoja ja/tai yhteisprojektejalähialueen asukkaiden kanssa. Residenssitaitelijoilta odotetaan yhteistyötä alueen asukkaiden kanssa. Residenssi on tarkoitettu alle 40-vuotiaille taiteilijoille. Taitelijan on pystyttävä toimimaan ja elämään itsenäisesti syrjäisellä seudulla.

Tarkempaa tietoa residenssistä löytyy osoitteesta Akiyoshidai International Art Village ja AIAV Residence Program trans_2016-2017 Open Call

Residenssivieraan käytössä on asunto ja studio, ja hänelle maksetaan matkakulut sekä päiväraha (2 800 jpy/pvä). Lisäksi korvataan tuotantokuluja.

Hakemukset pyydetään toimittamaan Suomen Japanin Instituuttiin keskiviikkoon 31.8.2016 mennessä sähköpostiosoitteeseen culture@finstitute.jp . Vapaamuotoisen hakemuksen liitteenä tulee olla selkeä työsuunnitelma residenssijaksolle, ansioluettelo + henkilökuva sekä portfolio, jossa on joko pari kuvaa tai videolinkki muutaman minuutin työhön.