Taiteilijatapaamisessa Marjo Kuusela 27.4. Teatterimuseossa Helsingissä

ILMOITTAJA: TEATTERIMUSEO
25.4.2019

Teatterimuseon huhtikuun taiteilijatapaamisen 27.4. vieras on koreografi, tanssija, taiteen akateemikko Marjo Kuusela. Häntä haastattelee toimittaja Kirsikka Moring.

Marjo Kuusela aloitti tanssimisen nelivuotiaana ja näyttämödebyyttinsä hän teki muutamaa vuotta myöhemmin Åbo Svenska Teaternissa. Tanssi on siitä alkaen kuulunut hänen elämäänsä ja ollut hänen työtään, eikä eläkeiän saavuttaminen ole paljonkaan hidastanut tahtia. Hänen koreografiansa nähtiin mm. Tampereen Työväen Teatterin Tytöt 1918 -musikaalissa tammikuussa 2018. Kuuselan ensimmäisen kerran vuonna 1980 koreografioima Aleksis Kiven Seitsemän veljeksen balettiversio oli Kansallisbaletin ohjelmistossa viimeksi vuonna 2017.

Marjo Kuusela tunnetaan paitsi tanssijana ja koreografina, myös Tanssiteatteri Raatikon perustajana ja taiteellisena johtajana, Teatterikorkeakoulun koreografian professorina ja vararehtorina sekä Helsingin Kaupunginteatterin tanssiryhmän johtajana, jona hän toimi 1990-luvun alkuvuosina. Kuusela on tehnyt koreografioita niin nykytanssiin, balettiin, oopperaan, kansantanssiin kuin musikaaleihinkin. Hänet on palkittu mm. Pro Finlandialla ja taiteen valtionpalkinnolla. Viimeisin tunnustus oli Taideyliopiston kunniatohtoriksi vihkiminen vuoden 2018 kesällä.

Taiteilijatapaamisessa Marjo Kuusela
Lauantaina 27.4.2019 klo 13–14.30
Pääsylipun hinnalla (10/5 €), myös Museokortilla

Teatterimuseo, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki

www.teatterimuseo.fi