Tanssia ja sirkusta kunnissa -webinaari ti 28.9. – Ilmoittaudu viimeistään 27.9.

ILMOITTAJA: TANSSIN JA SIRKUKSEN TIEDOTUSKESKUKSET
8.9.2021

Tanssin tiedotuskeskuksen ja Sirkuksen tiedotuskeskuksen Kohti uusia näyttämöitä -hankeessa järjestetään syyskuussa kaksi verkkotapahtumaa.

TIISTAI 28.9. Tanssia ja sirkusta kunnissa -webinaari
Millaista yhteistyötä tanssi- ja sirkustaiteilijat ovat tehneet kuntien kanssa? Minkälaisia palveluita esittävien taiteilijoiden kanssa kunnassa voisi toteuttaa? Entä minkälaisia palveluita taiteilijan kannattaa kunnille tarjota? Mitkä ovat toimivan yhteistyön edellytykset? Tilaisuudessa esitellään myös ajankohtaisia hankkeita, joissa esittävät taiteet ja kuntapalvelut kohtaavat. Webinaari järjestetään verkossa Zoom-alustalla, ja sen juontaa Emma Vainio Tanssin tiedotuskeskuksesta.

OHJELMA:

9.30 Tervetuloa
9.35  Terveisiä kuntakentältä – Valtakunnallisen Kulttuuria yhteistuumin -kehittämistehtävän kuulumiset – Teemu Hokkanen, projektikoordinaattori, Espoon kaupunki
09.50 Neljä puheenvuoroa esittävien taiteiden ja kunnan kulttuuripalveluiden risteyskohdista: Puhujina Kotkan kaupungin kulttuurijohtaja Tomi Purovaara, Kaarinan kaupungin kulttuurituotaja Maija Leino, Läntisen tanssin aluekeskuksen toiminnanjohtaja Sanna Meska ja teatteritaiteilija Hanna-Leena Metsävainio Piste Kollektiivista.
10.35 Keskustelu
10.55 Pirkanmaan Taidetta lähelle -pilotissa syntyy uusia tapoja tavoittaa yleisöjä koko maakunnassa – Pilvi Kuitu, Kulttuurikeskus PiiPoo
11.10 LIVE-hanke tuo esittäviä taiteita koulukiertueelle – Noora Herranen, Konserttikeskus
11.20 Tiedotuskeskukset ja aluekeskukset tiedon lähteinä ja välittäjäorganisaatioina – Emma Vainio, Tanssin tiedotuskeskus
11.30 Tilaisuuden päätös

Tiistain webinaari on suunnattu:
-kuntien kulttuuripalvelujen ammattilaisille
-tapahtumia järjestäville
-tanssin ja sirkuksen toimijoille

ILMOITTAUTUMINEN:
Tervetuloa mukaan ti 28.9. webinaariin myös tanssin ja sirkuksen toimijat! Ilmoittaudu viimeistään maanantaina 27.9. klo 11 mennessä tästä linkistä.

TORSTAI 30.9. Tanssin ja sirkuksen näyteikkuna
Kymmenen tanssi- ja sirkusryhmää esittelee ajankohtaisia kiertuevalmiita teoksiaan.

Torstain Tanssin ja sirkuksen näyteikkuna on suunnattu:
-kulttuuripalvelujen ammattilaisille
-tapahtumia järjestäville
-teattereiden ja kulttuuritalojen ohjelmistonsuunnittelijoille

Lisätietoa Kohti uusia näyttämöitä -hankkeesta sekä teosesittelytilaisuuden ohjelman löydät täältä.


Verkkotilaisuudet tehdään viestintäyhteistyössä valtakunnallisen Kulttuuria yhteistuumin -kehittämistehtävän kanssa.

Tanssin tiedotuskeskuksen ja Sirkuksen tiedotuskeskuksen Kohti uusia näyttämöitä -hankeessa edistetään tanssi- ja sirkusteosten kestäviä kiertuemahdollisuuksia kotimaassa tiedon jakamisen ja yhdessä oppimisen keinoin. Hanketta on tukenut Jenny ja Antti Wihurin rahasto. Hankkeen aiemmista tapahtumista voit lukea täällä.