Tanssin hyvän jäljillä -tutkimushankkeen päätösseminaari ja esitys 2.3.2020 Helsingissä

ILMOITTAJA: TAIDEYLIOPISTON TEATTERIKORKEAKOULU
16.1.2020

TANSSIN HYVÄN JÄLJILLÄ

Seminaari & esitys ”ENIGMA… ja ne toiset näkökulmat”
2.3.2020 klo 13:00 – 16:30 Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu, Haapaniemenkatu 6, Helsinki, Studio 4

Tutkimushanke on ollut hyvän jäljillä tarkastellen tanssia moniulotteisesti käytännöllisenä toimintana. Tutkijapari on tarkastellut tanssialan töitä sisä- ja ulkopuolisin silmin, etnografisesti kentällä liikkuen ja tekijöihin tutustuen sekä työskennellen fokusryhmien ja alan tapahtumien kautta.

Monimenetelmäinen tutkimushanke on toiminut vuosina 2017-2020. Tuloksista raportoidaan kirjana, joka ilmestyy vuoden 2020 aikana. Lisäksi elokuvaohjaaja Salla Sorri valmistaa yhteistyössä hankkeen kanssa dokumenttielokuvan, joka valmistuu myöhemmin. Hanketta ovat rahoittaneet JAES ja SKR.

Tanssin hyvä -toimintatutkimushankkeen päätösseminaarin järjestää Teatterikorkeakoulun Esittävien taiteiden tutkimuskeskus (TUTKE) yhdessä Tanssin hyvä -hankkeen kanssa.

Tutkimushankkeen tuloksista kertovat Tanssin hyvä -tutkijat FT Marja-Liisa Trux ja TanssitT Isto Turpeinen. Kommentaattorina on TanssitT Teija Löytönen (Aalto-yliopisto). Laajempaan kontekstiin sijoittavat puheenvuorot kuullaan professoreilta Keijo Räsänen ja Juha Varto. Osallistujien näkemyksen kertovat tutkimushankkeen fokusryhmän (Tanssilähettiläät) edustajat.

Esitys ”ENIGMA … ja ne toiset näkökulmat”: Työryhmässä ovat tanssija-tutkija Isto Turpeinen, sirkustaitelija-klovni Hanna Terävä (MA) ja kuvataiteilija-muusikko Antti Hämäläinen.

”Tanssijana olen juurtunut praktiikkaan, käytänteisiin, joiden sisällä olen sanattomasti taitava ja eletty ruumis. Työskentelyssä sanattomuuden äärellä pyrimme tuomaan monikanavaisesti esiin piilotettua, vieden sitä esillä pidettävään nautinnolliseen väittelyyn. Taiteellinen toiminta on tapa löytää ja havainnoida sekä representoida kokemusta koetellen sitä uudelleen. Tanssien olen ja teen näkyväksi eli teen työtä, jotta olisimme paremmin perillä paikoistamme.”

Ohjelma löytyy täältä.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Erityisesti korostamme, että tervetulleita ovat sekä taidealojen ammattilaiset että tutkijat.

Kahvitarjoilu. Pakollinen ennakkoilmoittautuminen.

Tilaisuudessa kuvataan dokumenttielokuvaa.