Tanssin talon portaali vuoden 2018 kiertueen teoshaulle on avattu

ILMOITTAJA: TANSSIN TALO
14.2.2017

Taiteilijat, tuottajat ja teosten tarjoajat voivat syöttää teoksia portaaliin 28. helmikuuta asti.

Kiertuetoiminnan kehittämisessä – Tanssi liikuttaa 2017 -hankkeessa – on otettu seuraava askel kohti pysyvämpää järjestelmää 13. helmikuuta avatun teoshakuportaalin myötä. Teosten tarjoajat voivat syöttää tietojaan portaaliin helmikuun loppuun saakka. Tämän jälkeen tilaajat alkavat äänestää suosikkejaan.

Eniten ääniä keränneet, noin 10–20 teosta kutsutaan 26. huhtikuuta Suomen Teatterit ry:n (Stefi) vuosipäivillä järjestettävään pitchaustilaisuuteen, josta tilaajat valitsevat vuoden 2018 kiertueen teokset.

– Portaalin rakennuksessa ja pitchaustilaisuuden suunnittelussa on otettu huomioon viime lokakuussa järjestetyn pitchaustilaisuuden palaute. Videomahdollisuus on nyt mukana sekä ennakkomateriaalissa että itse pitchauksessa, ja pitchattavia teoksia on vähemmän, Taiteen edistämiskeskuksen tanssin projektihenkilö Arttu Pentikäinen kertoo.

Pentikäinen on nimitetty Taiken puolelta kiertuehankkeeseen kokopäiväiseksi työntekijäksi Isto Turpeisen rinnalle. Ensi töikseen hän on ollut rakentamassa nyt julkaistua teoshakuportaalia.

– Tässä vaiheessa testaamme vielä portaalin mekaniikkaa, joten graafiselta ilmeeltään se on vielä aika karu. Jos hanke jatkuu tulevaisuudessa, panostamme visuaalisuuteen.

Kiertueen kehittämisohjelma kulkee nyt nimellä Tanssi liikuttaa. Hanketta kehittävät Taike, Stefi ja Tanssin talo sekä hankkeessa mukana olevat toimijat.

– Hanketoimijat ovat ydinryhmä, sillä tosiasiallisesti projekti tapahtuu kentällä, eli hanketoimijoiden keskuudessa. He kehittävät muun muassa tanssin alueellista saavuttavuutta, yleisötyötä ja verkostoitumista.

Viime lokakuun pitchaustilaisuus näytti, että vastaavalle on tarvetta. Kauppoja on syntynyt ja neuvotteluja on vielä kesken. Nyt pitchausmallia kehitetään ja kiertuehankkeelle haetaan jatkorahoitusta.

Pentikäisen unelmissa hankkeella on pitkäkestoinen vaikutus tanssin lisäksi koko esittävän taiteen kentälle.

– Toivon, että tulevaisuudessa nyt auennut portaali on kanava koko esittävän taiteen kentän teoksille, Pentikäinen visioi.

Teoshakuportaali ohjeineen löytyy osoitteesta https://kiertuetoiminta.tanssintalo.fi/

Lisätietoja:
Arttu Pentikäinen, arttu.pentikainen@taike.fi
p. 0295 330 875