Tanssipedagogiikan perusteet 2016–17 Turussa

ILMOITTAJA: TURUN KESÄYLIOPISTO
21.6.2016

Aika: 24.09.2016 – 28.05.2017
Paikka: Tanssikoulu Tanssitiimin harjoitustila, Tuureporinkatu 13 E, Turku

Kohderyhmä: Opintokokonaisuus soveltuu kaikille kehollisuudesta, tanssitaiteesta ja tanssinopetuksesta kiinnostuneille esim. opettajille, varhaiskasvattajille, harrasteryhmien ja erityisryhmien vetäjille, tanssinopettajille, harrastajille ja opiskelijoille.

Tavoite: Tanssipedagogiikan perusteet -opintokokonaisuuden tarkoituksena on antaa osallistujille perustiedot kehollisuudesta, tanssin monista muodoista, tanssin oppimisesta ja opettamisesta. Opintojen sisältö rakentuu osallistujien aiemman osaamisen ja kokemusten pohjalle ja syventää osallistujien käytännöllisiä taitoja.

Tavoitteena on avata heidän omaa kehollista potentiaaliaan, syventää heidän kehollista tietoaan ja taitoaan sekä rohkaista jokaista tuottamaan omaa liikettään, tekemään havaintoja ja tulkintoja liikkeestä, tanssista ja kehollisuudesta niin ympäröivässä maailmassa yleensä kuin taiteen kontekstissa.

Tavoitteena on rakentaa avara käsitys tanssista osana kulttuuria ja yhteiskuntaa, sekä kyky tuoda tanssi osaksi erilaisten yhteisöjen ja ryhmien arkea.

Opintopisteet: 25 op

Sisältö: Opintokokonaisuus koostuu neljästä viiden opintopisteen laajuisesta sisältöalueesta (á kaksi lähiopetusviikonloppua, yht. 20 op.), sekä omasta projektista (5 op). Omat projektit esitellään opintokokonaisuuden päättävässä seminaarissa (yksi lähiopetusviikonloppu). Koulutukseen sisältyy omatoimista työskentelyä ja välitehtäviä lähiopetusjaksojen ohessa.

Opintojaksot:
Kehon potentiaali (5 op)
Oma liike (5 op)
Tanssin monet muodot (5 op)
Tanssin oppiminen ja opettaminen (5 op)
Oma projekti: lopputyö (5 op)

Opinnot ovat Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun vaatimusten mukaisia opintoja.Opintojaksojen tarkemmat sisällöt ks. Kokonaisuuteen kuuluvat koulutukset sivun alareunassa.

Kouluttajat: Opettajina toimivat alan huippuosaajat ja -opettajat:

Tanssitaiteen tohtori Heli Kauppila (vastuuopettaja)
Tanssipedagogiikan professori Eeva Anttila
PhD Kai Lehikoinen
Tanssija Maria Nurmela
Luokanopettaja, tanssinopettaja Katri Nirhamo

Emoyliopisto: Teatterikorkeakoulu

Lisätietoja: koulutussihteeri Helena Risku, helena.risku(at)turunkesayliopisto.fi tai puh. 02-278 1811
koulutussuunnittelija Mikko Suhonen, mikko.suhonen(at)turunkesayliopisto.fi, puh. 044 720 1146

Hinta: 1250 €

Hintaan sisältyy Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun avoimen yliopiston palvelumaksu 50 €. Huom. Mikäli haluat maksaa kurssimaksun kolmessa erässä, valitse ilmoittautumislomakkeella maksutavaksi lasku ja kirjoita lisätietoja-kenttään maksu kolmessa erässä.

Ilmoittautumiset: 12.09.2016 mennessä

Lisätietoja: http://bit.ly/28NJXiL