Tanssivan Susirajan Työpajafestivaali 5.-6.3.2022, Joensuu

ILMOITTAJA: ITÄ-SUOMEN TANSSIN ALUEKESKUS
19.1.2022

Tanssivan Susirajan työpajafestivaali on itäsuomalaisille tanssin ja esittävän taiteen ammattilaisille sekä edistyneille harrastajille suunnattu tanssitapahtuma. Festivaali tarjoaa kuplivan alustan kollegiaaliseen dialogiin ja kohtaamiseen tanssin äärellä.

Työpajat
Lauantai 5.3.2022
klo 10:30 – 15:30 
Iiro Näkki: Lattiatekniikka

Lattiatekniikkatyöpajassa keskitytään nykytanssityyliin lähellä maanpintaa. Harjoittelemme yksittäisiä avaintekniikoita, joiden variaatioille suuri osa lattiatekniikan akrobaattisemmasta sanastosta koostuu, ja muodostamme lyhyitä liikefraaseja. Laadullisesti liike kytkeytyy nykytanssitekniikan perinteeseen vartalonkierron, kaatumisen ja lihastonuksen painotuksen kautta.

Sunnuntai 6.3.2022
klo 10:30 – 12:30
Satu Rinnetmäki: Kehoilua Kehomieltä Kuunnellen

Työpajassa harjoitetaan hetkessä syntyvää koreografiaa, myötätuntoista suhtautumista kehoitseyteen, tanssin ja liikkeen äärellä kulkemista sisäisistä ja ulkoisista impulsseista inspiroituen, ylikriittisen mielen tason hiljentämistä sekä omaan keholliseen potentiaaliin antaumuksella antautumista.
Työpaja perustuu tanssitaiteilija Satu Rinnetmäen keholliseen soolopraktiikkaan, joka kulkee taidetanssin ja terapeuttisen tanssin välimaastossa. Työpajassa liikutaan, reflektoidaan ja kirjoitetaan. Kirjoitustehtävät tehdään kynällä ja paperilla, ei teknologialaitteella.

Osallistuminen ei edellytä tiettyä pystyvyyttä/fyysistä kuntoa vaan harjoitteita lähestytään jokaisen osallistujan yksilöllisistä lähtökohdista käsin kehomieltä kuunnellen ja kunnioittaen. Työpajan aikana kysymme itseltämme: Mitä jos kaikki valinnat, joita tämän työpajan aikana teen ovat upeita ja riittäviä?

klo 13:30 – 16:30
Sanna Hirvonen: Äänestä kumpuava liike ja ruumiillistuvat sanat

Työpajassa tutkitaan äänen ja liikkeen yhteyksistä nousevia hersyviä liikelaatuja antaen aikaa niihin uppoutumiselle. Tehtävät pohjautuvat improvisaatioon, jonka keinoin yhdistämme äänenkäytön tanssiin edeten kokeilemaan sanojen polkuja kehossa – sitä, miten niin äänteet mutta myös merkitykset resonoivat liikkeessä.

Työpaja on avoin kaikille, joille äänenkäyttö ja liikkuminen ryhmässä kuulostavat kutsuvilta. Kokemus liikkeellisestä improvisaatiosta on suositeltavaa mutta ei välttämätöntä.

Hinnat
Lauantai: 50€ / 40€ * / 30€ **
Sunnuntain työpajat yksittäin: 25€ /20€ */15€ **
Kaikki työpajat: 100€ / 80€ * / 50€ **

* opiskelija, työtön
** Tanssivan Susirajan jäsen

Ilmoittautuminen
Ilmoittaudu 25.2.2022 klo 12 mennessä: itak@itak.fi
Ilmoittautuminen on sitova, maksutiedot toimitetaan sähköpostilla ilmoittautumisen päätyttyä.

Lue lisää täältä.