TARGET on tanssivideoita ja -valokuvia – Ajankohtaisen teossarjan esittämisväylänä ovat sosiaalisen median alustat

ILMOITTAJA: TARGET HELSINKI
1.4.2020

TARGET ​on tanssivideoista ja -valokuvista koostuva teossarja, joka tapahtuu sosiaalisessa mediassa. TARGET etsii taiteellista tapaa toimia somessa ja luoda taidetta ilman seiniä. Projektin tavoitteena on laajentaa esitystilan käsitettä raivaamalla tilaa taiteelle digitaalisilla näyttämöillä. Nykytanssin ja kuvataiteen keinoin toteutetut videot ja valokuvat ovat taiteellisia kommentteja ja keskustelunavauksia ajankohtaisista aiheista, menestymisestä ja sosiaalisesta mediasta.

Projektin sosiaalisen median kanavat avattiin 16. maaliskuuta, mistä lähtien ne täyttyvät videoista ja valokuvista kevään 2020 ajan. TARGET-projektin työskentely perustuu ketterään ja nopeaan reagointiin. Spontaani tapa työskennellä avaa mahdollisuuden tarttua nopealla varoitusajalla kiinnostavaan aiheeseen tai ilmiöön. Kaikki projektin työryhmään kuuluvat ovat oman alansa kokeneita ammattilaisia: mukana ovat tanssitaiteilijat ​Elina Häyrynen ​ja Natasha Lommi,​ kuvataiteilija ​Noora Geagea​, äänisuunnittelija ​Janne Hast​ sekä stylisti Kaisu Hölttä.​

“​TARGET sai alkunsa jo vuosi sitten, jolloin aloimme suunnitella somessa toteutettavaa taideprojektia. Ajatus tuntui hauskalta, leikkisältä ja kokeilun arvoiselta asialta. Yllättäen, juuri teossarjan julkaisuhetkellä, maailma mullistui koronaepidemian myötä. Kaikki live-esiintymiset ja konsertit peruttiin, teatterit ja galleriat suljettiin. Yhtäkkiä internetin välityksellä jaettava taide muuttuikin ainoaksi tavaksi työskennellä esiintyvänä taiteilijana. Näin TARGET-projektista tuli ajankohtaisempi kuin osattiin arvata. Koronaepidemialla on suuri vaikutus myös TARGETin toteutukseen sekä taideteosten sisältöihin”​, työryhmä kertoo.

Teosmateriaalit eivät ole etukäteen valmiita vaan sarja muotoutuu kevään aikana vuorovaikutuksessa maailman tapahtumien kanssa. Käsiteltävät aiheet vaihtuvat viikoittain. Teosten teemoja ovat muun muassa menestys, menestymisen paine, taiteilijana toimiminen, taiteilijuus, taide ilman seiniä, sosiaalinen media, supertähdet, vaikuttajat, raha, ikä, ikääntyminen, kosketus, etäisyys, turvaväli, tarve muille ihmisille, liike, tanssi ja epävarmuus.

TARGET haluaa kannustaa keskusteluun ja luoda avoimen yhteyden katsojan ja taiteilijan välillä. Tekoprosessista jaetaan making of -sisältöä, työryhmän keskusteluja käsiteltävistä aiheista sekä rohkaistaan seuraajia osallistumaan ja kommentoimaan. Seuraajien ehdotukset voivat vaikuttaa kuvauspaikkoihin ja teoksissa vieraileviin esiintyjiin. Työryhmä voi poimia aiheita teossarjaan somekanavilla käytyjen keskustelujen perusteella​t​ai syventää jotakin erityistä kiinnostusta herättänyttä teemaa työskentelemällä useamman osan saman aiheen parissa.

 

Seuraa TARGET:ia:

Instagram

Facebook

Vimeo

Kotisivut

 

Tukijat: ​Suomen Kulttuurirahasto, Jenny ja Antti Wihurin rahasto sekä Svenska Kulturfonden