Täydenkuun Tanssit -festivaali | Filosofian tohtori Saara Moisio: Nykytanssia kokemassa – tasapainoilua katsojuudessa 20.7.

ILMOITTAJA: TÄYDENKUUN TANSSIT -FESTIVAALI
23.5.2022

Filosofian tohtori Saara Moisio: Nykytanssia kokemassa – tasapainoilua katsojuudessa 20.7.

Luennoitsija: Saara Moisio
Paikka: Pyhäjärven kaupungintalon valtuustosali (Ollintie 26)
Aika: Ke 20.7.2022 klo 11:30-13:00
Ilmainen

Nykytanssia kokemassa – tasapainoilua katsojuudessa

Miten nykytanssiesityksen merkitys syntyy katsojalle? Miten nykytanssia voi ymmärtää vai tarvitseeko sitä ymmärtää? Muun muassa näihin kysymyksiin paneudutaan luennolla, jolla esitellään tutkimusta nykytanssin katsojakokemuksista. Kesällä 2018 Saara Moisio haastatteli Täydenkuun tanssit -festivaalilla katsojia nykytanssin katsomisesta ja heidän kokemuksistaan Licking Things -esityksessä (Sari Palmgren & Co) väitöstutkimustaan varten. Luennolla Moisio esittelee tutkimuksen tuloksia ja avaa sitä, miten nykytanssiesityksen merkitykset muodostuvat katsojille. Luennolta voi saada myös välineitä oman katsojakokemuksen reflektointiin.

Saara Moisio on tanssin, kokemuksen ja yleisön tutkija, jota kiehtoo sanattoman vuorovaikutuksen sanallistaminen. Hän väitteli tammikuussa 2022 Helsingin yliopiston teatteritieteen oppiaineesta filosofian tohtoriksi. Moision tutkimus käsittelee arvonmuodostuksen dynamiikkaa nykytanssin katsoja kokemuksissa. Ennen väitöskirjaprojektia Moisio on työskennellyt useissa esittävän taiteen organisaatiossa, toteuttanut esittävän taiteen ostajamarkkinakartoituksen Tampereen yliopiston Tutkivan teatterityön keskuksessa ja julkaissut arvioita, haastatteluita ja artikkeleita tanssista ja tanssin tutkimuksesta Liikekieli.com-verkkojulkaisussa sekä Teatteri ja Tanssi + Sirkus -lehdessä. Tutkimuksen ohella hän on opettanut yliopistolla katsojakokemuksen laadullista tutkimusta.

www.fullmoondance.fi/fi/luennot ›