Täydenkuun Tanssit -festivaali | Tanssin neurotieteen tohtori Hanna Poikonen: Neurotieteen ja luovan liikkeen WiseMotion-kokonaisuus 21.-23.7.

ILMOITTAJA: TÄYDENKUUN TANSSIT -FESTIVAALI
23.5.2022

Tanssin neurotieteen tohtori Hanna Poikonen: Neurotieteen ja luovan liikkeen WiseMotion-kokonaisuus 21.-23.7.

MODULI 1 Luova liike ja aivoterveys
Luento to 21.7.2022 klo 12-13, Kaupungintalon valtuustosali (Ollintie 26)
Työpaja to 21.7.2022 klo 13:30-14:45, Naisvoimistelijoiden sali (Asematie 1)

MODULI 2 Taidetanssi ja aivot
Luento pe 22.7.2022 klo 12-13, Kaupungintalon valtuustosali (Ollintie 26)
Työpajat pe-la 22.-23.7. klo 13:30-14:45, Naisvoimistelijoiden sali (Asematie 1)

Luennot ovat ilmaisia.
Työpajat 20€/työpaja, kaikki kolme työpajaa 50€

Neurotieteen ja luovan liikkeen WiseMotion-kokonaisuus koostuu kahdesta moduulista:
1) Luova liike ja aivoterveys -moduuli (21.7.2022) on suunnattu ikäihmisille ja terveydenhuollon ammattilaisille, sekä kaikille, jotka ovat kiinnostuneet parantamaan aivoterveyttä ilon kautta. Moduuli koostuu tunnin mittaisesta puheesta sisältäen yleisökysymykset sekä 75-minuutin liikkeen ja tieteen työpajasta Aivojen muokkautuvuus luovan liikkeen kautta. Moduuli pidetään suomeksi.

2) Taidetanssi ja aivot -moduuli (22.-23.7.2022) on suunnattu tanssialan ammattilaisille, tanssin katsojille ja kaikille, jotka ovat kiinnostuneet taidetanssista. Moduuli koostuu tunnin mittaisesta puheesta sisältäen yleisökysymykset ja kahdesta 75-minuutin liikkeen ja tieteen työpajasta: Taidekokemus – Sisäinen ja ulkoinen maailmamme ja Luova prosessi aivoissa ja kehossa. Moduuli pidetään englanniksi, suomenkielinen käännös pyydettäessä.

WiseMotion-menetelmä

WiseMotion on suunnattu kaikille uteliaille liikkujille tanssi- tai tiedetaustasta riippumatta. Menetelmä parantaa fyysisiä ja kognitiivisia taitoja, kehotietoisuutta ja sosiaalista vuorovaikutusta luovan liikkeen ja neurotieteen avulla.

WiseMotion-työpajat koostuvat liikeharjoituksesta, neurotieteen esitelmästä ja keskustelusta, jossa luovan liikkeen pedagogiset, taiteelliset ja terveydelliset näkökulmat korostuvat. Työpajojen liikeharjoitteet on suunniteltu kohentamaan luovaa ajattelua, aivoterveyttä ja kehollista vuorovaikutusta. Neurotieteen esitelmien aikana tuoreimpia tutkimustuloksia valotetaan käytännön esimerkkien kautta.

Keskusteluilla ryhmä syventää ja jäsentelee työpajan aikana käsiteltävää teemaa ammentaen osallistujien henkilökohtaisista ja ammatillisista kokemuksista sekä neurotieteen teoriasta.
Tanssin neurotieteen tohtori Hanna Poikonen.

Tohtori Hanna Poikonen on kehittänyt WiseMotion-menetelmän. Hän on neurotieteilijä ja tanssija, joka väitteli tohtoriksi tanssin ja musiikin neurotieteestä Helsingin yliopiston Lääketieteellisessä tiedekunnassa. Hän työskentelee Zurichin teknillisessä korkeakoulussa aivotutkimuksen ja oppimisen parissa keskittyen taituruuteen ja kehollis-kognitiiviseen koulutukseen. Hän työskentelee myös Örebron yliopistollisessa sairaalassa tutkien luovan liikkeen kuntouttavia vaikutuksia mielenterveyteen. Hän on opiskellut tanssia muun muassa New Yorkissa (Gibney Dance, Movement Research), Barcelonassa (La Caldera, Institu del Teatre), Montrealissa (Circuit-Est Centre Chorégraphique) ja Berliinissä (Marameo). Tutkiskelut kumg fun, tai chin, buton ja somaattisten menetelmien parissa ovat opettaneet hänelle kokonaisvaltaisen lähestymistavan kehoon ja mieleen.

Hän on kiertänyt WiseMotionin kanssa kansainvälisesti instituutioissa, festivaaleilla ja hyvinvointikeskuksissa kuten Harvard Medical Schoolissa (Yhdysvallat), Berlin teknillisessä yliopistossa (Saksa), Kuopio tanssii ja soi -festivaalilla, Alive Wellnessissä (Hong Kong), ja Barcelonan nykykulttuurin keskuksessa (CCCB; Espanja). Hän on opettanut useilla digialustoilla, kuten Digital Capsule of Dublin Dance Festival ja iConference of International Association for Dance Medicine & Science (IADMS). Hän on yksi IADMS:n Dance for Health -komitean perustajajäsenistä sekä Harmony in Health -verkoston sekä Black Mountain Collegen (Wales) Academic Advisory -paneelin jäsen.

www.fullmoondance.fi/fi/luennot ›