Teatteri Viiruksen open call-haku, kevät 2020

ILMOITTAJA: TEATER VIIRUS, HELSINKI
10.2.2020

VIIRUS GUEST: 
Open call 2020–2022 

In English: https://www.viirus.fi/open-call/?lang=en

Teatteri Viiruksen kuratoitu GUEST-vierailuohjelma käynnistyi syksyllä 2017 uusiin Jätkäsaaren teatteritiloihin muuton myötä. Vuosien 2017-2019 aikana talossa on toteutettu yli 30 erilaista tuotantoa. Vierailuohjelmiston tarkoituksena on rikastuttaa Viiruksen ja Jätkäsaaren kaupunginosan taide-ja kulttuuritarjontaa ja tarjota vapaina olevia tiloja myös muille taiteen alan toimijoille.

Open call -haku tapahtuu kaksi kertaa vuodessa ja kaikki vierailut ovat vuokrapohjaisia. Tämä tarkoittaa sitä, että vierailija maksaa kohtuullisen tilavuokran, ja saa lipputulot kokonaisuudessaan. Esimerkiksi Suuren salin kuukausihinta on 7095€+alv 24% ja Studio 1:n 1098+alv 24%, Gallerietin viikkohinta on 500€+alv 24%. Hinnat muotoutuvat vuokrausajan pituuden mukaan ja hintaan lisätään tarvittaessa lipunmyyntipalvelu. Taloudellisista syistä Viirus ei ikävä kyllä pysty tekemään tällä hetkellä yhteistuotantoja.

Hintaan sisältyy kulloinkin saatavilla oleva teatteritekniikka, joka vaihtelee kunkin projektin ja talon omien tuotantojen tarpeiden mukaan. Studiossa on aina teatteritekninen perussetti. Lisäksi hintaan sisältyy tekninen apu ja konsultointi rakennukseen ja purkuun, sekä stand-by ongelmiin, markkinointi Viiruksen omissa kanavissa (sosiaalinen media, painotuotteet, pressitiedotteet, uutiskirjeet), sekä siivous ja yleinen tuotannollinen apu.

Ajankohta ja hakuprosessi

Kevään 2020 open call-haku kohdistuu Suuren salin kohdalla pääsääntöisesti kevääseen 2021 ja 2022 ja muiden tilojen osalta (Studio 1, Amfi, Galleriet) syksyyn 2020 ja vuosiin 2021 ja 2022. Viiruksen Suuressa salissa on vapaita aikoja huhti-heinäkuussa. Muissa tiloissa vierailut ja harjoitukset ovat mahdollisia ympäri vuoden. Hakuaika päättyy torstaina 27.2.2020.

Linkki elektroniseen hakulomakkeeseen

Pyrimme vastaamaan kaikkiin hakemuksiin 2 kuukauden kuluessa hakuajan päättymisestä. Ohjelmistovalinnoista päättää Viiruksen taiteellinen kollektiivi yhdessä ohjelmatuottajan kanssa.

Hakemuksen tulisi sisältää lyhyt ja alustava projektikuvaus, tieto työryhmän koostumuksesta, lisätietoja niin teknisistä kuin muista tarpeista (esim. istumapaikkojen määrä salissa), sekä toivottu vuokrausajankohta.

Hakemukseen voi liittää myös muuta tietoa, joka auttaa Viirusta hahmottamaan minkälaisesta projektista on kyse. Valmiista tuotannoista pyydämme aina lähettämään tallenteen.

Mitä haemme?

Toivomme vierailuohjelmistoomme taiteellisesti korkeatasoisia ja ammattimaisia tuotantoja, jotka sykähdyttävät ja innostavat niin viiruslaisia kuin yleisöämme. Valintaprosessissa painotamme erityisesti seuraavia tekijöitä:

  • Esittävän taiteen konventioita uudistava tuotanto tai uusi, kiinnostava ja yllättävä avaus
  • Kantaesitys, Suomen ensi-ilta tai Helsingin ensi-ilta
  • Kielellinen ja kulttuurinen monimuotoisuus ja/tai tasa-arvoisuus
  • Alueen asukkaita aktivoiva esitys tai esitysprosessi
  • Tuotannollisesti ja rahoituksellisesti harkittu ja suunniteltu projekti

Tiedustelut avoimeen hakuun ja tilojen teknisiin yksityiskohtiin liittyen sähköpostitse ohjelmatuottajalta: mirkka.maikola@viirus.fi

Kuratoidun GUEST-ohjelmiston ohella Viiruksesta voi vuokrata tiloja ympäri vuoden harjoituksiin, työpajoihin, seminaareihin, elokuvakuvauksiin, konsertteihin, keskustelutilaisuuksiin ja muihin tapahtumiin. Lisätietoja, hinnastoa ja saatavuutta voi tiedustella ohjelmatuottaja Mirkka Maikolalta, (+358 505437841, mirkka.maikola@viirus.fi.

Lisää tietoa: https://www.viirus.fi/open-call/?lang=fi