Teatteri Viiruksen open call-haku on käynnistynyt, DL 15.10.2021

ILMOITTAJA: TEATER VIIRUS
5.10.2021

In english here: https://www.viirus.fi/open-call/?lang=en

På svenska här: https://www.viirus.fi/open-call/

VIIRUS GUEST: open call 2022–2024 

Teatteri Viiruksen kuratoitu GUEST-vierailuohjelma on esitysmääriltään Suomen kolmanneksi suurin vierailunäyttämö. Vuosien 2017-2021 aikana talossa on toteutettu yli 50 erilaista tuotantoa. Ohjelmisto painottaa vapaan kentän toimijoita, monikielisyyttä ja uuden teatteritaiteen kehittämistä. Tarkoituksena on rikastuttaa Helsingin ja Jätkäsaaren kaupunginosan taide-ja kulttuuritarjontaa.

Open call -haku tapahtuu kaksi kertaa vuodessa ja kaikki vierailut ovat vuokrapohjaisia. Tämä tarkoittaa sitä, että vierailija maksaa tilavuokran, ja saa pitää lipputulot kokonaisuudessaan.

Alustava hinnasto vuodelle 2022 (hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%)

Tila Kuukausi / € Viikko / €
Studio 1 1 400 520
Suuri sali 8 800 3 000
Suuri Sali 50% 6 200 2 100
Galleriet Ei kk-vuokran mahdollisuutta 620
Amfi Sopimuksen mukaan

Vuokrahintoihin lisätään:

Esitysviikkoina aulahenkilökunta ja lipunmyyntipalvelut, Studio 1 tai Galleriet 110€ / viikko
Esitysviikkoina aulahenkilökunta ja lipunmyyntipalvelut, Suuri sali 250€ / viikko / 50% sali 200€ / viikko

Hinnat muotoutuvat joustavasti vuokrausajan pituuden mukaan. Taloudellisista syistä Viirus ei ikävä kyllä pysty tekemään tällä hetkellä yhteistuotantoja.

Huomioithan että Viiruksen Suuri sali on vuonna 2022 jaettu kahdeksi pienemmäksi näyttämöksi ja esitys-ja harjoitusajat jaetaan kunkin ryhmän tarpeen mukaan.

Vuokrahintaan sisältyy kulloinkin saatavilla oleva teatteritekniikka, joka vaihtelee kunkin projektin ja talon omien tuotantojen tarpeiden mukaan. Studiossa on aina teatteritekninen peruskalusto. Lisäksi hintaan sisältyy tekninen apu ja konsultointi rakennukseen ja purkuun, sekä stand-by ongelmatilanteita varten, markkinointi Viiruksen omissa kanavissa (sosiaalinen media, painotuotteet, pressitiedotteet, uutiskirjeet), sekä siivous ja yleinen tuotannollinen apu.

Ajankohta ja hakuprosessi

 Syksyn 2021 open call-haku kohdistuu Suuren salin kohdalla pääsääntöisesti vuosiin 2022-2024 ja muiden tilojen osalta (Studio 1, Amfi, Galleriet) vuosiin 2022 ja 2023. Hakuaika päättyy perjantaina 15.10.2021.

Linkki elektroniseen hakulomakkeeseen: https://forms.gle/GxjHVsGqLMZibmqb9

Pyrimme vastaamaan kaikkiin hakemuksiin 2 kuukauden kuluessa hakuajan päättymisestä. Ohjelmistovalinnoista päättää Viiruksen taiteellinen kollektiivi yhdessä vastaavan tuottajan kanssa.

Hakemuksen tulisi sisältää lyhyt ja alustava projektikuvaus, tieto työryhmän koostumuksesta, lisätietoja niin teknisistä kuin muista tarpeista (esim. istumapaikkojen määrä salissa), sekä toivottu vuokrausajankohta.

Hakemukseen voi liittää myös muuta tietoa, joka auttaa Viirusta hahmottamaan minkälaisesta projektista on kyse. Valmiista tuotannoista toivomme nähtäväksemme tallenteen.

Mitä haemme?

Toivomme vierailuohjelmistoomme taiteellisesti korkeatasoisia ja ammattimaisia tuotantoja, jotka sykähdyttävät ja innostavat niin viiruslaisia kuin yleisöämme. Valintaprosessissa painotamme erityisesti seuraavia tekijöitä:

  • Esittävän taiteen konventioita uudistava tuotanto tai uusi, kiinnostava ja yllättävä avaus
  • Kantaesitys, Suomen tai Helsingin ensi-ilta
  • Kielellinen ja kulttuurinen monimuotoisuus ja/tai tasa-arvoisuus
  • Alueen asukkaita aktivoiva esitys tai esitysprosessi
  • Tuotannollisesti ja rahoituksellisesti harkittu ja suunniteltu projekti

 

Tilojen soveltuvuus ja tekniset tiedot

Suuren salin tuotantopäätökset tehdään normaalisti viimeistään 9 kk ennen ajankohtaa, mutta tässä haussa myös osa kevään 2022 ohjelmapaikoista on haettavissa. Yhden päivän tapahtumia lukuun ottamatta minimivuokra-aika tuotannoille on yleensä viikko. Tila soveltuu niin teatteriin, tanssiin, sirkukseen kuin konsertteihin ja muihin tilaisuuksiin.

Tekniset tiedot / koko sali: 350 m2, leveys 15,7m, pituus 19,8m, ripustuskorkeus 5,2m. Black box -tyylinen teatterisali, podesta -katsomossa on maksimissaan noin 120 istumapaikkaa. Pakettiauto (korkeus maksimissaan 2,7m) on ajettavissa takanäyttämön läheisyyteen. Erilaista tekniikkaa on saatavilla sopimuksen mukaan (mm. perinteiset teatteriheittimet, liikkuvia ja staattisia led-heittimiä, äänentoistolaitteisto). Salissa on anniskeluoikeus.

Tekniset tiedot / jaettu sali 50%: 125 m2, leveys 10m, pituus 10m, ripustuskorkeus 5,2m.  Suuri sali on jaettu kahdeksi pienemmäksi näyttämöksi molton-kankaalla ja esitys-ja harjoitusajat jaetaan kunkin ryhmän tarpeen mukaan. Näyttämöiden välillä ei ole äänieristystä. Podesta -katsomossa on maksimissaan noin 60 istumapaikkaa. Pakettiauto (korkeus maksimissaan 2,7m) on ajettavissa takanäyttämön läheisyyteen. Erilaista tekniikkaa on saatavilla sopimuksen mukaan (mm. perinteiset teatteriheittimet, liikkuvia ja staattisia led-heittimiä, äänentoistolaitteisto). Salissa on anniskeluoikeus.

Studio 1 soveltuu pienimuotoisiin intiimeihin esityksiin, kokeilukentäksi, laboratorioksi ja näyttämötaiteen iloittelupaikaksi. Tila ei sovellu paljon vapaata lattiapinta-alaa vaativiin esityksiin.

Tekniset tiedot: 58 m2, leveys 5,8m, pituus 10m, ripustuskorkeus 2,9m. Perinteiset teatteriheittimet, perusäänentoisto (left-right), katossa noin 1x1m grid, ripustuskuorma 100kg/m2. Yleisökapasiteetti maksimissaan 30 istumapaikkaa. Tilassa on lukittavaa kaappitilaa.

Galleriet sopii yhden tai kahden illan esityksille, konserteille, klubeille, puheohjelmalle, performansseille, seminaareihin. Tilaan ei ole mahdollista rakentaa nousevaa katsomoa ja ripustusmahdollisuutta ei ole.

Tekniset tiedot: 115 m2. Aula- ja galleriatila, jossa suuret ikkunat Välimerenkadun suuntaan. Tekniikka sovittavissa erikseen. Kalusteet täysin muunneltavissa. Yleisökapasiteetti istuma- ja seisomapaikkoineen maksimissaan 40-50 (riippuen asettelusta). Tilaan saatavilla myös anniskelu.

Amfiteatterissa rajana on vain taivas ja suomalaiset sääolosuhteet.

Tekniset tiedot: puolikaaren muodossa oleva ulkonäyttämö, lava 16 m2, katsomo 100 m2, yleisökapasiteetti maksimissaan 150 istumapaikkaa. Tilassa ei ole kiinteätä tekniikkaa. Sähkönsyöttö saatavissa 1x16A. Voimavirtaa 3x32A saatavilla sopimuksen mukaan.

Viirus (Välimerenkatu 14) sijaitsee loistavien kulkuyhteyksien varrella. Raitiovaunu 9:n pysäkki on aivan talon edessä ja linjojen 8 ja 7 pysäkit ovat noin 300 metrin etäisyydellä. Ruoholahden metroasema on viiden minuutin kävelymatkan päässä.

Tiedustelut avoimeen hakuun ja tilojen teknisiin yksityiskohtiin liittyen sähköpostitse: vastaava tuottaja Mirkka Maikola, mirkka.maikola@viirus.fi

Kuratoidun GUEST-ohjelmiston ohella Viiruksesta voi vuokrata tiloja ympäri vuoden harjoituksiin, työpajoihin, seminaareihin, elokuvakuvauksiin, konsertteihin, keskustelutilaisuuksiin ja muihin tapahtumiin. Lisätietoja, hinnastoa ja saatavuutta voi tiedustella: mirkka.maikola@viirus.fi / +358505 437 841