Teoshaku Olohuone 306,4 km² -kaupunkitaidefestivaalille on auki

ILMOITTAJA: TAIDEYHDISTYS OLOHUONE RY
24.10.2017

Vuonna 2018 Olohuone 306,4km² -kaupunkitaidefestivaalin teemana on Puuttuva kieli.

Olohuone kannustaa taiteilijoita kommentoimaan maailmamme kielivaltaisuutta, kielellisen kommunikaation haasteita ja asioita, joita kieli ei voi kuvata.

Vaikka meillä olisi sama kieli, voimmeko edes sen avulla täysin ymmärtää toisiamme?
Vuonna 2018 Suomi on maa, jossa jopa samassa kaupungissa asuvien ihmisten todellisuudet ovat pirstoutuneet omiksi pieniksi kokonaisuuksikseen. Millaista kieltä me tarvitsemme nyt? Teema on paluu taiteen juurille: taide on väline kertoa se, mitä puhuttu tai kirjoitettu kieli ei voi ilmaista.

Olohuone 306,4km² on kaupunkitaiteeseen keskittyvä festivaali.
Mukaan hakevat teokset voivat olla ympäristö- tai yhteisötaidetta, installaatioita, performansseja, tanssia, työpajoja, esityksiä, virtuaalitodellisuuksia, maalauksia, äänitaidetta, videoita, tarinoita, juhlia – kaikkea, minkä voi käsittää taiteeksi. Taiteen alueena on 306,4 neliökilometriä, siis koko Turku.

Olohuone 306,4km² -kaupunkitaidefestivaalin (7. – 9.6.2018) teoshaku auki 4.10. – 10.11.2017

Ehdota meille teostasi osaksi kesän 2018 tapahtumaa. Etsimme teoksia sekä festivaalille kaupunkiympäristöön että festivaaliklubeille.Teosehdotuksia voivat tarjota yksityishenkilöt, työryhmät ja yhteisöt.

Ehdotuksen tulee sisältää seuraavat osat:

1 Työsuunnitelma ja aikataulu.
2 Todenmukainen budjetti, jossa on eriteltyinä matka- ja materiaalikulut.
3 Lyhyt kuvailu ehdottamastasi teoksesta ja sen tavoitteista (max. 200 sanaa).
4 Yksityiskohtainen teossuunnitelma (max. yksi A4), josta käy ilmi teoksen muoto/rakenne, tarvittavat materiaalit, koko, sijoituspaikka, teoksen kesto sekä sen säänkestävyys. Teoksen toteuttamisvastuu on taiteilijalla.
5 (Tarvittaessa) teosta havainnollistavat liitteet.

Teoshaku päättyy 10.11.2017 klo 23.59. Lähetä hakemuksesi sähköpostitse osoitteeseen: taideyhdistys.olohuone@gmail.com. Hakemuksen otsikon tulee olla muodossa “Teoshaku: Nimesi”. Myöhässä tulleita hakemuksia ei käsitellä.

Taideyhdistys Olohuoneen hallitus käsittelee ehdotukset kahden kutsutun asiantuntijan kanssa marraskuun aikana. Kaikkiin teosta ehdottaneisiin otetaan yhteyttä, kun festivaalin teokset on valittu. Tapahtumaan mukaan valituista ja suunnitelman mukaan toteutuneista teoksista maksamme vähintään 300 euron suuruisen teospalkkion sekä materiaalikuluja.

Rahoituspäätösten varmistuttua keväällä 2018 vahvistamme teoskohtaiset budjetit, joiden matka- ja materiaalikulut aiempina vuosina ovat olleet noin 100–700 €/teos. Yhdistyksemme hankkii teoksille toteutusluvat.

Lisätietoa: taideyhdistys.olohuone@gmail.com
Roosa Vastamäki (pj) 050-3764618
Suvi Kiukas (vpj) 050 5423582

http://www.olohuone.org