Tule mukaan tekemään näkyväksi sateenkaarevaa kulttuuria

ILMOITTAJA: YHDENVERTAISEN KULTTUURIN PUOLESTA RY
7.9.2016

Ihmisoikeusjärjestö Setan ja Kulttuuria kaikille -palvelun koordinoima Suomi 100 – Sateenkaaren väreissä -hanke tuo queer-näkökulman näkyväksi osaksi itsenäisen Suomen historiaa. Hanke toteutetaan yhteistyössä useiden taide- ja kulttuurilaitosten mm. Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran, Svenska Teaternin ja Ylen Elävän arkiston kanssa. Hankkeen tapahtumasivu avattiin eilen yhteistyössä Kansallisgallerian, yhden pääyhteistyökumppanimme kanssa.

Suomi 100 – Sateenkaaren väreissä -sivustolla tietoa ja tapahtumia

Hankkeen tapahtumasivusto avattiin 6.9. Sivustolla tiedotetaan taide- ja kulttuuritoimijoiden LHBTIQ-aiheisista tapahtumista ja sisällöistä Suomi 100 -vuoden teemoihin liittyen. Hankkeen verkkosivuilla tarjotaan taide- ja kulttuuritoimijoille runsaasti työkaluja sateenkaarinäkökulmien tuomiseen esille omassa ohjelmistossa sekä LHBTIQ-yleisöjen huomioimiseen. Työkalut-sivu

Hanke haastaa taide- ja kulttuuritoimijoita ympäri Suomen nostamaan toiminnassaan esiin LHBTIQ-sisältöjä osana juhlavuoden ohjelmaa. Otamme vastaan ehdotuksia vuoden 2017 tapahtumista jo nyt! Ohjelmaehdotuksia voi lähettää hankkeelle verkkosivuilla olevan lomakkeen kautta.

Suomalaisen taiteen aarteet sateenkaarevien lasien läpi

Kansallisgallerian kolmessa museoissa, Ateneumin taidemuseossa, Nykytaiteenmuseo Kiasmassa ja Sinebrychoffin taidemuseossa, järjestetään Suomi 100 – Sateenkaaren väreissä -hankkeen queer-aiheinen tapahtumakokonaisuus 7.-15. syyskuuta. Tapahtumakokonaisuuden aikana pohditaan muun muassa miten suomalaisen taiteen aarteita voidaan lähestyä queer-näkökulmista, mikä on queer-opastus ja miten taidekenttä voi huomioida seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä paremmin. Lue lisää Kansallisgallerian tapahtumista tapahtumasivultamme.

Lisätietoa Suomi 100 – Sateenkaaren väreissä –hankkeesta Suomi 100 – Sateenkaaren väreissä

 suomi100-sateenkaarenvareissa.fi/fi/koti/