MUISTUTUS: Työhyvinvointi ja epäterveen työskentelykulttuurin ennaltaehkäisy – seminaari 2.12.

ILMOITTAJA: STST RY & TANSSIN TIEDOTUSKESKUS
14.11.2019

Työhyvinvointi ja työyhteisöjen ilmapiiri 
– Seminaari epäterveen työskentelykulttuurin ennaltaehkäisystä ja käsittelystä 
2.12. klo 14–16

Olet lämpimästi tervetullut mukaan seminaariin, jossa käsitellään tanssi- ja sirkustaiteilijoiden ja muiden alalla työskentelevien työhyvinvointiin liittyviä kuormitus- ja voimavaratekijöitä sekä niiden yhteyttä työssä jaksamiseen.

Suomen tanssi- ja sirkustaiteilijat ry:n järjestämän seminaarin tarkoituksena on avata työssä jaksamisen perustaa: työyhteisötaitoja, toimijuutta ja työhyvinvointia. Epäterveiden toimintatapojen ennaltaehkäisyyn tähtääviä toimintaperiaatteita ja keinoja nostetaan esiin. Pohdimme myös tulehtuneen työilmapiirin käsittelemisen keinoja.

Alustajana ja vetäjänä on tanssitaiteen tohtori, työnohjaaja, hahmoterapeutti Kirsi Törmi. Seminaari kytkeytyy keho- ja traumainformoituun orientaatioon, se huomioi kehon vaistonvaraisen, autonomisen hermoston toiminnan osuuden ryhmätilanteissa.

Seminaarin lopputulemana jaetaan ohjeistus siitä, miten toimia ja mistä saa apua ongelmatilanteissa.

Tervetuloa mukaan keskustelemaan!
Jos et pääse mukaan, voit seurata luento-osuuden striimausta Tanssin tiedotuskeskuksen Facebook-sivuilla klo 14 alkaen. Keskusteluosuutta ei striimata.

TYÖHYVINVOINTI JA TYÖYHTEISÖJEN ILMAPIIRI – SEMINAARI
AIKA: maanantai 2.12.2019 klo 14-16
PAIKKA: Tanssiteatteri Hurjaruuth, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 A, 2. krs.
ILMOITTAUTUMISET 27.11. mennessä sähköpostilla: veera.lamberg@teme.fi.
Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

SEMINAARIN JÄRJESTÄJÄT:
Suomen tanssi- ja sirkustaiteilijat ry (STST)
Tanssin tiedotuskeskus & Sirkuksen tiedotuskeskus
Yhteistyössä: Tanssiteatteri Hurjaruuth

BIO// Kirsi Törmi

Seminaarin luotsaa tanssitaiteen tohtori, post doc -tutkija, työnohjaaja, hahmoterapeutti Kirsi Törmi, joka on toiminut tanssitaiteen parissa laaja-alaisesti tanssijana, koreografina, tuottajana sekä taiteellisena johtajana. Sosiaalinen eetos, taiteen avulla syvenevä itseymmärrys ja myötätunto sekä taiteen ja elinympäristön suhteen pohtiminen lukeutuvat Kirsin taiteellisiin ja tutkimuksellisiin intresseihin. Kirsi toimii myös hahmoterapeuttina ja työnohjaajana Väestöliitossa, kriisityöntekijänä Kainuun kriisikeskuksessa sekä TRE-ohjaajana ja -kouluttajana eri ympäristöissä. Törmin viime vuosien kehittämistyö on kiinnittynyt taiteellisen työskentelyn kuormitustekijöiden yksityiskohtaiseen tarkasteluun ja ennaltaehkäisevien keinojen kirkastamiseen.


Huom! Muitakin seminaareja, koulutuksia ja työpajoja esittävien taiteiden kentälle tästä aiheesta on tulossa:

Liikkeellä marraskuussa -festivaalin yhteydessä järjestetään jo 7.-10.11.2019 Helsingissä How do we work together (with conflict) -luento- ja työpajakokonaisuus, jota vetää belgialainen tanssikentän seksismiä ja vallan väärinkäytöksiä tutkinut tanssija ja #metoo-aktivisti Ilse Ghekiere. Suomen tanssi- ja sirkustaiteilijat ry (STST) on mukana yhtenä järjestäjistä.  Lue lisää: https://www.tinfo.fi/fi/TINFO-tiedote_33__24102019#17

Alkuvuodesta 2020 TINFO järjestää seminaari- ja työpajakokonaisuuden, jonka aiheina ovat vastuullinen työkäyttäytyminen ja työyhteisösovittelun perusteet. Koulutus on avoin kaikille esittävän taiteen ammattilaisille. Kouluttajana toimii henkilöstöpäällikkö ja työyhteisösovittelija Hanna Fontana. Lisää tietoa myöhemmin.