KOULUTUSPÄIVÄ PERUTTU: Työn näyttämö -työyhteisökoulutuspäivä teatterialan ammattilaisille 14.12.2020 Helsingissä

ILMOITTAJA: TEATTERIKESKUS RY
25.11.2020

Teatterikeskus ry, Suomen Teatterit ry ja Teatteri 2.0 toteuttavat yhteistyössä teatterin ammattilaisille suunnatun työyhteisökoulutuksen.

Miten teatteriyhteisön toimintakulttuuri tukee tai hankaloittaa esittävän taiteen ammattilaisten työtä? Millä tavoin rakenteisiin kiinnitettyinä tai niissä freelancereina toimivat teatterintekijät ovat osallisia oman työnsä puitteiden määrittämisessä ja niiden kehittämisessä? Miten valta ja vastuu jakaantuvat teattereissa? Miten edesautetaan toimivaa vuorovaikutusta eri ammattiryhmien välillä?

Koulutus on osa Teatteri 2.0:n Työn näyttämö -projektia, joka on teatterin ammattilaisten omista kokemuksista kumpuava kannanotto teatterityön olosuhteisiin. Työn näyttämö kutsuu kollegat näyttämöiltä, teknisistä tiloista ja hallinnon käytäviltä yhteisen ajattelun äärelle.

Forumteatteriesityksen ja sitä syventävän työpajan muodostama päivä on konkreettinen väline tutkia työkulttuureihin liittyviä kysymyksiä ja etsiä yhdessä ruohonjuuritason ratkaisuja teatterin ammattilaisten arjen yhteistyöhön vaikuttaviin käytäntöihin.

Päivään ovat tervetulleita mitä tahansa teatterin ammattiryhmää edustavat alan ammattilaiset vapaan kentän ryhmistä ja vos-teattereista sekä parhaillaan kentällä ilman vakituista taustayhteisöä työskentelevät freelancerit, joilla on kokemusta ammattiteatteriyhteisön osana toimimisesta.

Työn näyttämö -koulutuspäivä toteutetaan syksyn 2020 aikana kahdesti Helsingissä KokoTeatterissa (Hämeentie 3). Keväälle 2021 on tulossa vastaava päivä Tampereelle.

Tilaisuudessa noudatetaan viranomaisten ohjeita koronaepidemian ehkäisemiseksi.

Työn näyttämö -päivä Teatterikeskuksen ja Suomen Teatterit ry:n jäsenyhteisöjen edustajille + freelancereille:
ma 14.12. klo 10–16, KokoTeatterissa, Hämeentie 3, Helsinki.
Ilmoittautumiset 4.12.2020 mennessä, paikkoja rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä (freelancereille rajattu kiintiö): https://link.webropolsurveys.com/S/30A573927725540E 

Koulutuspäivän hinta:
teatteriyhteisöja edustavat osallistujat 35 €/hlö (sis. iltapäiväkahvit).
Ilman vakituista taustayhteisöä työskenteleville (freelancerit) koulutus on maksuton.