Unelmoitko mahdottomasta esityksestä? Hae mahdottoman esityksen residenssiin!

ILMOITTAJA: TODELLISUUDEN TUTKIMUSKESKUS
27.11.2018

Mahdottoman esityksen residenssiohjelma on tarkoitettu uraansa aloittaville taiteilijoille tai muuten utooppisille tekijöille, jotka toimivat Suomessa, ja joilla on esitystaiteellisia, vielä toteutumattomia unelmia.Ohjelma on osa Todellisuuden tutkimuskeskuksen pääohjelmistoa vuosina 2019-2021. Pääyhteistyökumppanina toimii ANTI-festivaali Kuopiossa. Todellisuuden tutkimuskeskus valitsee residenssitaiteilijat avoimen haun kautta ja kunakin vuonna residenssi tuottaa ANTI-festivaalin ohjelmistoon syyskuussa ”mahdottoman” esityksen, jollaista ei ole vielä ennen koettu.

Vuonna 2019 residenssiin valitaan yksi taiteilija. Todellisuuden tutkimuskeskus maksaa taiteilijalle yhden kuukauden palkan. Sen lisäksi hän saa käyttöönsä vähintään 1500 euroa tuotantorahaa ja harjoitustilan Eskus – Esitystaiteen keskuksesta, Helsingin Suvilahdesta 24.6.–21.7.2019. Residenssitaiteilijalle korvataan matkakulut Kuopioon sekä majoituskulut siellä kahden viikon ajalta. ANTI-festivaali järjestää teokselle sen vaatiman esitystilan ja vastaa yhdessä Todellisuuden tutkimuskeskuksen kanssa teoksen tiedotuksesta ja markkinoinnista. Tämän lisäksi molemmat tuotantotahot, Todellisuuden tutkimuskeskus ja ANTI-festivaali, tarjoavat tekijälle mentorointiapua ja tuotannollisen tuen esityksen harjoitus- ja esitysvaiheessa.

Hakuaika vuoden 2019 residenssiin on 26.11.–31.12.2018. Lähetä hakemus sähköpostilla hakuajan puitteissa osoitteeseen info@todellisuus. fi. Merkitse sähköpostin nimikenttään ”Hakemus mahdottoman esityksen residenssiin”. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

Hakemuksen tulee sisältää:

– Yhteystietosi: nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja postiosoite

– Ansioluettelosi

– Kuvaus mahdottomasta esityksestä, jonka haluat residenssissä toteuttaa

– Vastaus kysymyksiin:

1) Miksi esitys on mielestäsi mahdoton tai ennenkokematon?

2) Miksi esitys pitäisi silti toteuttaa?

– Esityksen budjetti, eli arvio siitä miten paljon tuotantorahaa käyttäisit ja mihin

Vaikka residenssiesitys esitetään ANTI-festivaalilla, sen ei tarvitse olla paikkasidonnainen.

Vuonna 2019 Todellisuuden tutkimuskeskuksen taiteellinen johtaja Janne Saarakkala valitsee residenssiohjelman ensimmäisen mahdottoman teoksen tekijän tammikuun aikana hakemusten perusteella ja ilmoittaa valinnasta kaikille hakijoille 4.2.2019.

Lisätiedot: Toiminnanjohtaja Annu Kemppainen, +358 400 641 989 / annu@todellisuus.fi  / www.todellisuus.fi