UrbanApa open call | deadline hakemuksille 6.5.

ILMOITTAJA: URBANAPA
17.4.2020

URBANAPA OPEN CALL | FALL 2020

We need each other!

(info in English in the link)

UrbanApan yksi perimmäisistä tarkoituksista on toimia muuttuvana, nopeana ja oppivana alustana, ja haluamme jatkaa taiteen äärellä olemisen mahdollistamista myös kriisin keskellä.

Elokuussa 2020 UrbanApa juhlistaa kymmenvuotista taivaltaan – tavalla tai toisella. Mahdollisuuksien salliessa palaamme Ateneumin taidemuseoon. Jos taas kokoontuminen ei elokuussa ole edelleenkään sallittua, toteutetaan festivaali etänä netissä.

_

Tämä aika pakottaa pysähtymään ja tarkastelemaan elämäämme ja ympäröivää yhteiskuntaa. Tämän jälkeen kaikki muuttuu, mutta voisiko muutos olla myös toiveikas?

Vuonna 2020 UrbanApan temaattisena maisemana on “toivo”. Miten spekulatiiviset fiktiot, kumoukselliset tarinat, jammailu, leikki ja ilo, hidastaminen ja ihmetteleminen, tukeminen ja jakaminen voisivat olla läsnä, olimme sitten lähellä tai kaukana? Asetumme kuuntelemaan ympäröivää maailmaa: kokemuksia, tuntemuksia, energioita, sekä näiden kautta taiteen mahdollisuuksia johdattaa toivon äärelle.

Mikä luo meille toivoa? Miten taiteen tekeminen tai sen äärellä oleminen voi olla läsnä tällaisina aikoina? Voiko muutos olla leikkisää, nautinnollista, feminististä ja yhteisöllistä? Tai utooppista? Millaisia mahdollisuuksia, ajatuksia, strategioita, metodeja tai estetiikkoja teeman luomat maisemat herättävät? Me emme tiedä, mutta ehkä voimme olla toiveikkaita yhdessä!

_

OLETKO KIINNOSTUNUT?

Haemme mukaan moninaista joukkoa eritaustaisia taiteilijoita ja taiteen tekijöitä. Katso lisätiedot ja tarkemmat ohjeet linkistä ja hae mukaan 6.5.2020 mennessä. 

http://urbanapa.fi/event/77369/