Uudet klassikot – Nya klassiker -rahaston sivusto avattu! Muista myös RAHOITUSINFO JA KESKUSTELU 2.6. sekä TYÖPAJA 15.6.

ILMOITTAJA: TANSSIN TIEDOTUSKESKUS JA SIRKUKSEN TIEDOTUSKESKUS
25.5.2022

Uudet klassikot – Nya klassiker on uusi rahasto, joka tukee taidealalla asemansa jo vakiinnuttaneiden toimijoiden työskentelyn ja kasvun edellytyksiä. Rahaston ovat perustaneet yhdessä valtio ja neljä säätiötä: Suomen Kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden, Alfred Kordelinin säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Uudet klassikot -internetsivut on nyt avattu, löydät sieltä hakuohjeet ja muita tietoja uuden rahaston toiminnasta:
 www.uudetklassikot.fi ›
www.nyaklassiker.fi ›


RAHOITUSINFO JA KESKUSTELU 2.6. sekä TYÖPAJA 15.6.

Tanssin ja sirkuksen tiedotuskeskusten Kohti uusia näyttämöitä -hankkeessa jatketaan keskustelua vos-toimijoiden ja vapaan kentän välisestä yhteistyöstä. Tähän yhteistyöhön avautuu uusia mahdollisuuksia valtion ja neljän säätiön perustaman Uudet klassikot -rahaston aloittaessa toimintansa. Millaisia hankkeita Uudet klassikot mahdollistaa? Miten syyskuussa avautuvaan hakuun kannattaa valmistautua?

Hakukelpoisia ovat Taiteen edistämiskeskuksen toiminta-avustusta saavat esittävän taiteen yhteisöt, ja kohdetuotanto on toteutettava yhteistyössä vähintään yhden valtionosuuden piirissä olevan esittävän taiteen toimijan tai museon taikka kansallisen taidelaitoksen kanssa.

Ohjelma:
TORSTAI 2.6.2022
Rahoitusinfo ja keskustelu
(Zoom-linkki lähetetään ilmoittautuneille.)

Klo 9.30–10.20 Uudet klassikot -rahoitusinfo, erityisasiantuntija Veli-Markus Tapio, Suomen Kulttuurirahasto
Klo 10.30–12 Vanhat ja uudet yhteistyön tavat – millaisilla eväillä kohti uutta hakua? Keskustelun vetäjänä toiminnanjohtaja Kaisa Paavolainen, Suomen Teatterit ry

Mukaan 2.6. mahtuu sata osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen sulkeutuu 31.5. tai aiemmin, jos tilaisuus menee täyteen.

Ilmoittautuminen 2.6. rahoitusinfoon ja keskusteluun ››

*

KESKIVIIKKO 15.6.
Työpaja: Miten rakennan toimivaa kumppanuutta?
(Zoom-linkki lähetetään ilmoittautuneille.)

Klo 9.30–12 Miten rakennan toimivaa kumppanuutta? Työpajassa käsitellään toimivan yhteistyökumppanuuden rakentamista ja Uudet klassikot -haun erityispiirteitä. Työskentelyä ohjaa fasilitoija Tuomas Tirkkonen.

Työpaja on suunnattu Taiken toiminta-avustusta saaville tanssin ja sirkuksen ryhmille. Osallistua voi myös työparina.

Työpajaan osallistuminen edellyttää 2.6. järjestettävän Uudet klassikot -rahoitusinfon ja keskustelun seuraamista. Tarvittaessa toimitamme linkin tallenteeseen.

Työskentelyyn sisältyy ennakkotehtävä (Klikkaa video auki YouTuben puolella ja lue tehtävänanto videon alta kuvaustekstistä):

Työpajan kieli on suomi.

Ilmoittautuminen työpajaan 10.6. mennessä ›› ​​

Tanssin tiedotuskeskuksen ja Sirkuksen tiedotuskeskuksen Kohti uusia näyttämöitä -hankeessa edistetään tanssi- ja sirkusteosten kestäviä kiertuemahdollisuuksia kotimaassa tiedon jakamisen ja yhdessä oppimisen keinoin. Hanketta on tukenut Jenny ja Antti Wihurin Säätiö.

Lue lisää KUN-hankkeesta ›