Uusi kirja tanssista: Illuusio näyttämöllä – Baletin lumo ja todellisuus (Liisa Palin ja Merja Tuohimaa)

ILMOITTAJA: DOCENDO
27.9.2018

Liisa Palinin ja Merja Tuohimaan kirja  Illuusio näyttämöllä – Baletin lumo ja todellisuus 

Kirjassa balettitanssijat, ballerinat Liisa Palin ja Merja Tuohimaa kuljettavat meitä neljän vuosikymmen aikaiseen baletin maailmaan. He kertovat uransa alkuvaiheista, baletin imusta, juhlahetkistä, hauskoista sattumuksista ja Kansallisbaletin unohtumattomista taiteilijavierailuista. Tekijät valottavat monia tuttuja teoksia, kertovat työskentelyvaiheista ja huippuopettajien kyvyistä.

Kirjassa käsitellään myös vaikeita asioita: Kilpailu rooleista ei ole aina terveellä pohjalla, työolosuhteet voivat olla puutteelliset ja epävarmuus työn jatkuvuudesta on usein läsnä. Kurinalainen painonhallinta on arkipäivää – keveyden illuusion saavuttaminen ja tekniikan hallinta vaativat jatkuvaa harjoittelua.

Liisa Palin on ansioitunut ja pitkän aktiiviuran Kansallisoopperan baletissa tehnyt tanssitaiteilija. Oma tanssijakoulutus ja monet uran aikana tehdyt roolit antoivat myös pohjaa tulevalle opettajuudelle – antoisa työ nuorten tanssioiden kanssa ja balettimaailman aitiopaikalla jatkuu edelleen.

Merja Tuohimaa on arvostettu tanssitaiteilija. Hän on tanssinut lukuisissa teoksissa corps de balletissa, solistina, balettien rooleissa sekä oopperoissa ja opereteissa. Aktiivisten tanssijavuosien jälkeen Merjalle avautui mielenkiintoinen polku, mahdollisuus jatkaa opettamisen ja koreografisen työn parissa.

Liisa Palin & Merja Tuohimaa: Illuusio näyttämöllä – Baletin lumo ja todellisuus, 273 sivua, sidottu (Docendo, 2018).

https://www.docendo.fi/illuusio-nayttamolla-baletin-lumo-ja-todellisuus-liisa-palin-merja-tuohimaa.html