Uusi tanssin verkkolehti Pedanssi on julkaistu

ILMOITTAJA: MILLA KORJA
29.11.2017

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) tanssinopettajakoulutus vastaa Tanssin Tiedotuskeskuksen tänä vuonna käynnistämään Koko Suomi tanssii -haasteeseen perustamalla uuden tanssin verkkolehden, Pedanssin. Lehden tarkoitus on lisätä keskustelua tanssista, tanssin ilmiöistä ja tanssikasvatuksesta. Pedanssi-nimi tulee yhdistelmästä on pedagogiikkaa ja tanssia.

– Lehdestä voi lukea opettajiemme artikkeleita sekä saada tietoa tanssinopiskleijoiden opinnäytetöistä ja käynnissä olevista projekteistamme. Uusi lehti on oivallinen alusta myös alumnien ja sidosryhmien kiinnostuksen kohteille, kertoo lehden päätoimittaja, tanssin lehtori Petri Kauppinen.

Oulussa tanssin ammattikoulutuksen ainutlaatuisuus on tanssin monikulttuurisuudessa. Oamkissa tanssia lähestytään toisistaan eriävien lajien kautta, joissa voi olla esimerkiksi sosiaalinen, taiteellinen tai kilpailullinen lähtökohta. Tanssikasvatuksen näkökulmia tullaan tarkastelemaan mm. baletin, kansantanssin, showtanssin ja paritanssin viitekehyksistä.

Lehden sisällöstä vastaa toimituskunta, johon kuuluu Oamkin tanssin tiimin henkilökuntaa, opiskelijoita,  alumnijäsen sekä julkaisijan eli Pohjois-Pohjanmaan taiteen ja kulttuurin tuen (Potku ry:n) edustaja.

Pedanssin ilmestyy 3–4 kertaa vuodessa ja julkaisuajankohta liittyy aina johonkin Oamkin tanssin tiimin tapahtumaan, esimerkiksi Arktiset Askeleet, Tanssia! –näytökset tai esitystuotannot. Julkaisumuoto on ensisijaisesti sähköinen, mutta lehteä painetaan pieni määrä myös printtimuodossa.

Ensimmäinen Pedanssi julkaistaan keskiviikkona 29.11.2017 tanssin tiimin itsenäisyyspäivän tuotantojen yhteydessä.

Seuraava lehti ilmestyy: 28.2.2018 teemana lapset, nuoret ja tanssi

http://www.pedanssi.fi