Uusi yhdistys: Vapaat tanssiryhmät ry

ILMOITTAJA: VAPAAT TANSSIRYHMÄT RY/ANTTI LÄHDESMÄKI
22.6.2017

Valtion harkinnanvaraista toiminta-avustusta saavat tanssiryhmät perustivat maaliskuussa 2017 yhdistyksen nimeltä Vapaat tanssiryhmät ry

Ryhmät aloittivat yhteistyöverkostotoiminnan vuonna 2014. Verkosto on ollut foorumi toimijoiden vuoropuhelulle ja sidosryhmävaikuttamiselle.

Vapaat tanssiryhmät ry:n tarkoituksena on edistää tanssin vapaiden ryhmien toimintaedellytyksiä ja keskinäistä yhteistyötä sekä yhteistyötä muiden taidealojen kanssa.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys osallistuu valtion harkinnanvaraista toiminta-avustusta saavien tanssiryhmien kautta aktiivisesti kulttuuripolitiikkaan, antaa asiantuntijalausuntoja, pitää yhteyttä poliittisiin päättäjiin ja järjestää tiedotustoimintaa. Yhdistyksen jäsenet ovat muun muassa osallistuneet VOS-uudistusprosessiin ja tuoneet vahvasti esiin vapaiden tanssiryhmien toimintarealiteetteja rahoittajatahoille.

Yhdistyksen jäseninä on 17 harkinnanvaraista toiminta-avustusta saavaa tanssiyhteisöä. Vuonna 2016 toiminta-avustusta saaneet tanssiyhteisöt toteuttivat yhteensä 51 kantaesitystä, kaikkiaan 560 esitystä ja tavoittivat 65 000 katsojaa kotimaassa ja kansainvälisesti. Lisäksi ryhmien toiminta tavoitti 14 000 henkilöä erilaisten yleisötyöprojektien kautta.

Lisätiedot ja yhteydenotot: Antti Lähdesmäki
hallituksen pj, Vapaat tanssiryhmät ry
+358 50 360 2136
antti@offbalance.fi