Vapaan kentän tanssitilastot – Uusi verkkolomake otetaan käyttöön tammikuussa

ILMOITTAJA: TANSSIN TIEDOTUSKESKUS
10.1.2017

Tanssin Tiedotuskeskus kerää tanssin vapaan kentän tilastotiedot jälleen. Tilastoihin kootaan ammattitanssin esitys- ja katsojamäärät, yhteisötanssin ja yleisötyön tapahtuma- ja osallistujamäärät sekä tanssielokuvien näytös- ja katsojamäärät. Tanssioppilaitosten oppilasesitykset ja tanssin harrastus- tai koulutustoiminta eivät kuulu tämän tilastoinnin piiriin.

Vuoden 2016 tiedot kerätään uudella verkkolomakkeella, joka otetaan käyttöön tammikuun aikana. Jos sinulla on tilastoitavaa toimintaa vuodelta 2016, ilmoittaudu tilastonlaatija Kaisa Tiaiselle sähköpostitse osoitteella tilastot@danceinfo.fi, niin hän luo sinulle käyttäjätunnuksen lomakkeen käyttöä varten.

Kerro ilmoittautuessasi,

– minkä toimijan (ryhmä, koreografi, tuotantokeskus, aluekeskus jne.) tilastotiedot ilmoitat.

– mille sähköpostiosoitteelle haluat rekisteröidä käyttäjätunnuksen (käytetään esimerkiksi unohtuneen salasanan palauttamiseen).

Huom. Käyttäjätunnus on toimijakohtainen. Yhdellä toimijalla ei voi olla useampaa käyttäjätunnusta ja tunnukselle voi rekisteröidä vain yhden sähköpostiosoitteen. Tunnuksella voi ilmoittaa vain kyseisen toimijan tilastot. Jos ilmoitat useamman toimijan tietoja (jos esimerkiksi tanssiryhmäsi lisäksi toimit myös itsenäisenä koreografina), ilmoita jokaista käyttäjätunnusta varten eri sähköpostiosoite.

Luodut tunnukset lähetetään ilmoittautuneille kootusti, kun lomake avautuu täytettäväksi. Samassa yhteydessä lähetetään tarkemmat ohjeet.

Määräpäivä vuoden 2016 tietojen toimittamiselle on helmikuun puolivälin tienoilla. Varaathan siis itsellesi tammi-helmikuulle työaikaa tilastojen parissa. Näin ensimmäisellä käyttökerralla lomakkeen haltuunottoa varten kannattaa varata tavanomaista enemmän aikaa.

Kerätty tieto ja valmiit tanssitilastot tekevät tanssialan toimintaa näkyväksi. Tietoa voidaan käyttää esimerkiksi rahoituksesta keskusteltaessa. Verkkolomakkeen käyttöönotto on osa tilastoinnin kehitystyötä, jonka ansiosta kerättyä tietoa on mahdollista hyödyntää entistä monipuolisemmin.

Tanssiryhmät ja -taiteilijat voivat käyttää tilastointia varten koostamaansa tietoa myös oman toimintansa raportoinnissa ja esimerkiksi apurahoja hakiessaan.

Lisätietoja:

Kaisa Tiainen, tilastonlaatija
Tanssin Tiedotuskeskus
tilastot@danceinfo.fi
puh. 040 462 4354