Veden kulma 104,45˚ -Toisissa tiloissa harjoitesarja verkossa

ILMOITTAJA: TOISISSA TILOISSA -KOLLEKTIIVI
18.1.2022

Toisissa tiloissa -kollektiivin 8-osainen videoteos The Angle of Water 104.45˚ / Veden kulma 104,45˚ kutsuu katsojat kokeilemaan veden eri ilmenemismuotoja ja tutustumaan veteen erityislaatuisena kemiallisena yhdisteenä fyysisten harjoitteiden kautta.

Videoteoksen kautta Toisissa tiloissa asettaa veden olomuotojen tarkastelun laajempaan kontekstiin. Ihmisen kehon molekyyleistä 99% on vesimolekyylejä. Veden kiertokulun kautta olemme yhteydessä veden alkuperään ja sitä kautta maapallon syntyhetkiin, sekä maailman meriin, järviin, jokiin ja jäätiköihin.

Sarja on englanninkielinen ja tekstitetty englanniksi.

Veden kulma 104,45˚ -sarjan jokaisessa jaksossa esitellään yksi harjoite. Harjoitteita voi tehdä yksin tai yhdessä muiden kanssa. Linkit sarjan jaksoihin löytyvät sarjan kotisivulla Vimeossa.

Ensimmäinen jakso ”meriruoho” julkaistiin 16.12.2021. Uusi jakso julkaistaan kerran viikossa torstaisin. Kahdeksas eli viimeinen jakso julkaistaan 3.2.2022.

Toisissa tiloissa on vuonna 2004 perustettu helsinkiläinen esitystaiteen kollektiivi, jonka toiminnan ytimen muodostavat kollektiiviset ruumiilliset harjoitteet, joiden avulla pääsemme kosketuksiin erilaisten ihmisille vieraiden olemis- ja kokemusmuotojen kanssa, eli vierailemaan ”toisissa tiloissa”. Taustalla on näkemys, jonka mukaan kosketus vieraiden kokemusmaailmojen kanssa muuttaa meitä ja toimintaamme kokonaisvaltaisesti ja kasvattaa meitä ymmärrykseen ja vastuuseen eri oliolajien tasa-arvosta ja keskinäisestä riippuvuudesta.