Vesillelasku -mentorointiohjelma hakee koreografilahjakkuuksia

ILMOITTAJA: ITÄ-SUOMEN TANSSIN ALUEKESKUS
16.11.2020

Itä-Suomen tanssin aluekeskus pilotoi vuonna 2021 uuden tanssintekijöiden mentorointiohjelman. Vesillelasku-projekti toteutetaan yhteistyössä Tanssiteatteri Minimin ja Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin kanssa. Vesillelasku luo tanssitaiteilijoille mahdollisuuksia kokeilla koreografisia ideoitaan ilman tulevan ensi-illan paineita ja saamaan projektin kautta mahdollisuuden työskennellä yhteistyössä kolmen tanssin ammattilaisorganisaation kanssa.

Haemme nyt neljää uran alkuvaiheessa olevaa tanssitaiteilijaa mukaan mentorointiohjelmaan.

Jos olet kiinnostunut taiteellisen työskentelyn ohella kehittämään dramaturgista osaamista, tuotannollisia kykyjä sekä oppimaan yleisötyöstä ja viestinnästä, niin olet ehkä yksi meidän etsimistämme taitelijoista. Hakijan iällä ja tanssitaustalla ei ole väliä. Haku on myös auki itseoppineille tanssin kentällä toimiville tanssijoille. Tärkeintä on mielenkiinto koreografin ammattia kohtaan ja halu kehittää omaan praktiikkaa.

Projektiin valitut taiteilijat tulevat harjoittelemaan aktiivisesti ja jakamaan työtään toisilleen sekä yleisölle. Lähtökohtana tekemiselle on kunkin taiteilijan omat intressit ja lähtökohdat. Kaikki tämä tapahtuu turvallisessa ilmapiirissä, joka rohkaisee itsenäisiin ratkaisuihin, riskinottoon ja jopa epäonnistumisesta iloitsemiseen.

Lähetä meille vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot motivaatiostasi mentorointiohjelmaa kohtaan ja avaat koreografisia ideoitasi. Kerro meille myös tanssitaustastasi ja tulevaisuuden tavoitteistasi liittyen työskentelyyn tanssin kentällä. Hakemus voi olla muodoltaan teksti, video tai äänite. Kolmen järjestäjäorganisaation taiteelliset johtajat valitsevat osallistujat motivaatiokirjeiden avulla.

Voit miettiä seuraavia asioita avatessasi motivaatiota valitsemassasi muodossa:
– Mitä odotat saavasi Vesillelasku-projektista?
– Mitkä ovat sinun ensisijaiset henkilökohtaiset ammatilliset kiinnostuksen kohteet?
– Keitä ovat sinun tanssilliset esikuvat?
– Mitkä ovat ammatilliset tavoitteesi tanssinkentällä?

Toimita hakemus yhtenä PDF-tiedostona sähköpostin liitteenä osoitteeseen haku@itak.fi
Tallenna tiedosto nimellä: Sukunimi_Etunimi
Lähetä sähköposti otsikolla: Vesillelasku 2021
HAKU AUKI 16.-30.11.2020

Työ koostuu kolmesta työskentelyjaksosta Kuopiossa (viikot 5-6, 21-22, 25) sekä etätyöstä.

Työn kesto: 1,5 kk aikavälillä 5.2.-23.6.2021
Palkka
: 2413 €/kk

Lisätietoja:
Jaakko Toivonen
Itä-Suomen tanssin aluekeskus, taiteellinen johtaja
jaakko.toivonen@itak.fi
+35840 032 9212