VIIRUS GUEST: Open call 2020-2021

ILMOITTAJA: TEATTERI VIIRUS
28.1.2019

Viirus muutti syksyllä 2017 Helsingin Jätkäsaareen, vastarakennettuun teatteritaloon. Viiruksen uudet tilat osoitteessa Välimerenkatu 14 koostuvat Suuresta salista, Studio 1stä, katutason Galleriet -tilasta, Harjoitussalista, sekä ulkotiloissa sijaitsevasta amfiteatterista.

Oman toimintansa ohella Viirus vuokraa tilojaan erilaisille taiteen alan toimijoille vierailuesityksiin, harjoituksiin ja muihin tapahtumiin.

VIIRUS GUEST: Open call 2020-2021

Uusien tilojen myötä teatteri on käynnistänyt kuratoidun Viirus GUEST-vierailuohjelmiston, jonka Open call -haku tapahtuu kaksi kertaa vuodessa. Kaikki vierailut ovat vuokrapohjaisia. Tämä tarkoittaa sitä, että vierailija maksaa kohtuullisen tilavuokran, ja saa lipputulot kokonaisuudessaan.

Pyrimme vastaamaan kaikkiin hakemuksiin 2 kuukauden kuluessa hakuajan päättymisestä. Ohjelmistovalinnoista päättää Viiruksen taiteellinen kollektiivi yhdessä ohjelmatuottajan kanssa.

Kuratoidun GUEST-ohjelmiston ohella Viiruksesta voi vuokrata tiloja ympäri vuoden harjoituksiin, työpajoihin, seminaareihin, elokuvakuvauksiin, konsertteihin, keskustelutilaisuuksiin ja muihin tapahtumiin. Lisätietoja, hinnastoa ja saatavuutta voi tiedustella ohjelmatuottaja Mirkka Maikolalta (+358 505437841, mirkka.maikola@viirus.fi).

Vierailuesitysten haku, kausi 2020-2021

Haemme Viirus GUEST-ohjelmistoon taiteellisesti korkeatasoisia ja ammattimaisia tuotantoja. Vierailuesitysten lisäksi vastaanotamme mielellämme myös ohjelma-aloitteita ja muita innostavia ideoita. Projektit voivat olla kestoltaan lyhytaikaisia (esim. muutamia tunteja tai päiviä) tai pitkäaikaisia (yhdestä viikosta useaan kuukauteen).

Valinnassa painotamme erityisesti seuraavanlaisia tekijöitä:

· Esitystaiteen konventioita uudistava tuotanto tai uusi, kiinnostava ja yllättävä avaus
· Kantaesitys, Suomen ensi-ilta tai Helsingin ensi-ilta
· Kielellinen ja kulttuurinen monimuotoisuus ja/tai tasa-arvoisuus
· Ajankohtaisuus ja/tai yhteiskunnallisesti tärkeä tematiikka
· Teatteri- ja muiden tilojen uusi ja innovatiivinen käyttö
· Alueen asukkaita aktivoiva esitys tai esitysprosessi

Tämä hakukierros kohdistuu Suuren salin kohdalla pääsääntöisesti vuoteen 2021 ja muiden tilojen osalta vuosiin 2020 ja 2021.Viiruksen Suuressa salissa on vapaita aikoja huhti-heinäkuussa ja marras-joulukuussa. Muissa tiloissa vierailut ja harjoitukset ovat mahdollisia ympäri vuoden. Hakuaika päättyy torstaina 14.2.2019.

Linkki elektroniseen hakulomakkeeseen.

Hakemuksen tulisi sisältää lyhyt ja alustava projektikuvaus, tieto työryhmän koostumuksesta, lisätietoja niin teknisistä kuin muista tarpeista (esim. istumapaikkojen määrä salissa), sekä toivottu vuokrausajankohta. Hakemukseen voi liittää myös muuta tietoa, joka auttaa Viirusta hahmottamaan minkälaisesta projektista on kyse. Valmiista tuotannoista pyydämme lähettämään tallenteen.

Tiedustelut avoimeen hakuun ja tilojen teknisiin yksityiskohtiin liittyen ohjelmatuottajalta: +358 505437841 (toimistoaikoina), mirkka.maikola@viirus.fi