Viirus Teatteri hakee vierailuesityksiä kaudelle 2019-2020

ILMOITTAJA: VIIRUS TEATTERI
18.9.2018

Uusien tilojen myötä teatteri on käynnistänyt kuratoidun Viirus GUEST-vierailuohjelmiston, jonka Open call -haku tapahtuu kaksi kertaa vuodessa. Kaikki vierailut ovat vuokrapohjaisia. Tämä tarkoittaa sitä, että vierailija maksaa kohtuullisen tilavuokran, ja saa lipputulot kokonaisuudessaan.

Pyrimme vastaamaan kaikkiin hakemuksiin 2 kuukauden kuluessa hakuajan päättymisestä. Ohjelmistovalinnoista päättää Viiruksen taiteellinen kollektiivi yhdessä ohjelmatuottajan kanssa.

Vierailuesitysten haku, kausi 2019-2020

Viirus GUEST -haku on käynnistynyt. Haemme taiteellisesti korkeatasoisia ja ammattimaisia tuotantoja. Vierailuesitysten lisäksi vastaanotamme mielellämme myös erilaisia yhteistyötarjouksia, kiinnostavia ideoita ja ohjelma-aloitteita. Projektit voivat olla kestoltaan lyhytaikaisia (esim. muutamia tunteja tai päiviä) tai pitkäaikaisia (yhdestä viikosta useaan kuukauteen).

Valinnassa painotamme erityisesti seuraavanlaisia tekijöitä:

  • Esitystaiteen konventioita uudistava tuotanto tai uusi, kiinnostava ja yllättävä avaus.
  • Kantaesitys, Suomen ensi-ilta tai Helsingin ensi-ilta.
  • Kielellinen ja kulttuurinen monimuotoisuus ja/tai tasa-arvoisuus.
  • Ajankohtaisuus ja/tai yhteiskunnallisesti tärkeä tematiikka.
  • Teatteritilojen ja muiden tilojen uusi ja innovatiivinen käyttö.
  • Alueen asukkaita aktivoiva esitys tai esitysprosessi.

Pääsääntöisesti tämä haku kohdistuu vuodelle 2020, mutta joitain vapaita aikoja on myös vuoden 2019 puolella. Viiruksen Suuressa salissa on vapaita aikoja huhti-heinäkuussa ja marras-joulukuussa. Muissa tiloissa vierailut ja harjoitukset ovat mahdollisia ympäri vuoden. Hakuaika päättyy tiistaina 3.10.2018.

Tarkemmat hakuohjeet