Tanssiryhmät: Vinkkejä saavutettavuusvaatimusten toteuttamiseen | Huom. siirtymäkausi päättyy 23.9.2020!

ILMOITTAJA: TANSSIN TIEDOTUSKESKUS
28.5.2020

Tanssiryhmät, tuotantokeskukset ja muut organisaatiot: Olettehan huomanneet, että digitaalisten palvelujen saavutettavuusvaatimukset koskevat mahdollisesti myös teitä.

Jos saatte viranomaiselta, esimerkiksi opetus- ja kulttuuriministeriöltä, Taikelta, STEAlta, avustusta toimintaanne vähintään 50 % koko rahoituksestanne, olette verrattavissa julkisoikeudelliseen laitokseen ja siten saavutettavuusvaatimusten piirissä.

Lisäksi organisaation pitää olla itsenäinen oikeushenkilö, esimerkiksi yhdistys (ei siis luonnollinen henkilö eli ihminen).

Laki digitaalisten palvelujen saavutettavasta tarjoamisesta eli ns. saavutettavuusdirektiivi tuli voimaan 1.4.2019. Laki velvoittaa toteuttamaan verkkosivustot ja mobiilisovellukset saavutettavuusstandardin eli kansainvälisen WCAG-ohjeistuksen mukaisesti. Siirtymäaikaa saavutettavuuden toteuttamiseen on 23.9.2020 asti.

Laki koskee verkkosivustoja, mobiilisovelluksia, somea, videoita, uutiskirjeitä.

Kokosimme napakan diapaketin siitä mitä tämä tarkoittaa, mitä nyt pitää tehdä ja mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota. Sisältää myös vinkkejä ja linkkejä:

Tietopaketin kansisivu

Digitaalisten palvelujen saavutettavuus lyhyesti (pdf) ›

Lisäksi OKM järjesti viime marraskuussa aiheesta koulutustilaisuuden, jonka tallenne on katsottavissa ministeriön sivuilla ›.