Yhteisötanssifestivaali Tornio-Haparandassa 7.-8.10.2016

ILMOITTAJA: YHTEISÖ TANSSII RY
14.9.2016

Neljännen kerran Suomessa järjestettävä Yhteisötanssifestivaali järjestetään tällä kertaa TornioHaparandassa 7.-8.10.2016.

Tämä kaksoiskaupunki sijaitsee pohjoisessa vilkkaalla ja avoimella Suomen ja Ruotsin rajalla toteuttaen ainutlaatuista rajayhteistyötä. Festivaali levittäytyy molemmin puolin rajaa erilaisiin julkisiin tiloihin: Aineen taidemuseolle, Rajalla kauppakeskukseen, Victorian torille, Haaparannan kirjastoon ja Tornionjoen rantaan, palvelutaloihin sekä tuttuihin esiintymistiloihin Järjestötaloon, Ruotsinsuomalaiseen kansankorkeakouluun ja Folkets Husiin.

Festivaalin taiteellinen johtaja tanssitaiteilija Titta Court on muokannut festivaalista kansainvälisen esitellen Barentsin alueen kiinnostavia taiteilijoita. Mukana on myös esiintyjä Julie Cleves sekä luennoitsija Christopher Thomson Lontoosta.

Ohjelmistossa on esitysten lisäksi kaikille avoimia yhteisötanssitunteja, seminaari ja festivaalin päättävä festivaaliklubi.

Taiteellinen johtaja on halunnut tuoda esille miten monipuolisia tuotantoja yhteisötanssi voi pitää sisällään. On hyvin eri tavoin yleisönsä huomioivia teoksia niin lapsille kuin aikuisille, teos, joka simultaanisti levittäytyy netin välityksellä vaikka toiselle puolen maapalloa sekä perinteistä tanssijuutta ja tanssijankehoa rohkeasti rikkovia teoksia.

Tornion taiteilijaresidenssi Viippola avautuu yleisölle koko viikon ajaksi 3.-8.10. tanssitaiteilija Jukka Ristolaisen ja kuva- ja tanssitaiteilija Sanna Karlsson-Sutisnan pitäessä siellä Pullakahviresidenssiä.
Tervetuloa tanssimaan, katsomaan tanssia, keskustelemaan tanssista ja pullakahville!!

Festivaalin järjestävät Yhteisö tanssii ry sekä Monitaideyhdistys Piste ry.

Yhteistyössä on mukana lukuisa joukko toimijoita läheltä ja kauempaa pohjoisesta.
Festivaalia ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus ja Niilo Helanderin Säätiö.

Yhteisötanssifestivaali 2016 – info
Lisätiedot ja tiedustelut:
Titta Court court.blemey@pp.inet.fi/ 0400 395328
www.yhteisotanssi.fi
https://www.facebook.com/events/929811347147918/