Ympäristökriisi – sanoista tekoihin taiteen kentällä. Ekoseminaari 19.11.

ILMOITTAJA: FRAME
21.10.2020

Ympäristökriisi on myös taidekentän kriisi, jonka ratkaisemiseksi tarvitaan puheiden sijaan konkreettisia tekoja. Nykytaideorganisaatiot Frame Contemporary Art Finland, IHME Helsinki, Mustarinda sekä HIAP – Helsinki International Artist Programme järjestävät kaikille avoimen ja maksuttoman päivän mittaisen verkkoseminaarin Ympäristökriisi – sanoista tekoihin taiteen kentällä 19. marraskuuta 2020.

Seminaarissa kysymme, miten vähentää ilmastopäästöjä taiteen kentällä. Mitä yksittäinen taideorganisaatio, kuraattori tai taiteilija voi tehdä? Mitä voidaan tehdä yhdessä? Päivän aikana pureudumme konkreettisiin ekotekoihin: Miten ekologia integroidaan strategiaan tai rahoitukseen? Miten matkustetaan maata pitkin tai lasketaan toiminnan hiilijalanjälki?

Seminaaripäivä alkaa ympäristöministeri Krista Mikkosen tervehdyksellä. Ministerin jälkeen Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran hiilineutraalin kiertotalouden johtaja Mari Pantsar kertoo ympäristökriisin vakavuudesta ja siitä, miksi sen ratkaisemiseen tarvitaan kaikkia. Keynote-puheenvuoron pitää lontoolaisen kulttuurialan ympäristöpioneerin Julie’s Bicyclen johtaja Alison Tickell, joka  valottaa taideinstituutioiden askeleita kohti hiilineutraaliutta konkreettisin esimerkein.

Seminaarin järjestäjäorganisaatiot kertovat, mitä ne ovat vuosien mittaan tehneet omien päästöjensä pienentämiseksi kansainvälisen nykytaide- ja residenssitoiminnan saralla. Seminaarissa kuullaan myös Helsinki Biennaalin projektipäällikkö Jonna Hurskaisen ja kuvataiteilija Alma Heikkilän puheenvuorot.

Verkossa järjestettävä seminaari on suunnattu taideinstituutioille, taiteilijoille ja muille taidekentän toimijoille. Siitä voivat hyötyä kaikki, jotka ovat kiinnostuneita ympäristön tilasta ja konkreettisista ilmastotoimista omassa työssään tai organisaatiossaan.

Ilmoittautuminen
Ilmoittaudu seminaarin verkkolomakkeella osoitteessa https://forms.gle/NgCP8KDQvWSrouXU7.

Etukäteen ilmoittautuneille lähetetään Zoom-linkki tilaisuuteen tapahtumapäivänä sähköpostitse. Ilmoittauduthan viimeistään 16.11.

Tapahtuma lähetetään suorana torstaina 19.11.2020 klo 9–17 Zoomissa. Seminaarin kielet ovat suomi ja englanti. Osa tapahtuman puheenvuoroista julkaistaan myöhemmin IHME Helsingin YouTube-kanavalla sekä videoina että teksteinä.

Lisätietoja ja ohjelma: https://frame-finland.fi/2020/10/01/ymparistokriisi-sanoista-tekoihin-taiteen-kentalla-ekoseminaari-19-11/