Yoshi Omorin Chen-tyylin Hunyuan Taijiquan -viikonlopputunnit Turussa

ILMOITTAJA: EHKÄ-TUOTANTO
15.2.2018

Taiji on muinainen taolaisen filosofian termi, joka symboloi vuorovaikutusta yinin ja yangin välillä. Taolaisuudessa yin ja yang ovat saman luonnonvoiman vastakkaisia ilmentymiä, joiden dynaaminen kanssakäyminen on perustana asioiden suhteille ja kaiken jatkuvalle muuttumiselle. Taiji käännetään usein sanoilla ”suuri äärimmäisyys”, ja quan sanoilla ”nyrkki” tai ”nyrkkeily”. Näin taijiquan olisi ”suurta äärimmäistä nyrkkeilyä”. Hunyuan tarkoittaa Alkukantaista Lähdettä. Kiinalaisessa filosofiassa tästä alkuperäisestä maailmankaikkeuden qi:stä (chi) ovat muodostuneet taivas, maa sekä ihmiset. Meditaatiossa ja liikkeessä, jossa ruumis, mieli ja sielu yhtyvät, kuljemme kohti alkuperäistä ykseyttä ja ilmaisemme ikuisuuden tyyneyden sekä taivaan ja maan voiman.

Yoshi Omorin ohjaamassa Chen-tyylin Hunyuan Taijiquanissa painotetaan nopeuden vaihtelua, pehmeän ja räjähtävän liikkeen vuorottelua sekä spiraalimaista liikettä. Tyylissä korostuu myös matala ja korkea asento sekä suorituksen energisyys. Tyylin harjoittaminen sopii kaiken ikäisille ja tasoisille harrastajille.

Viikonlopputunneille voi osallistua joko kerran tai molempina päivinä. Tunnit ovat avoimia kaikille. Opetuskieli on englanti.

Aika: la 24.2. & su 25.2. klo 12-14, la 14.4. & su 15.4. klo 12-14
Paikka: Nykytaidetila Kutomo, Kalastajankatu 1 B, 20100 Turku
Hinta: 8€/krt, 12€/2 krt
Ilmoittautumiset ja tiedustelut: ehkatuotanto@gmail.com
Lisätiedot: ehka.net