Zodiakin loppusyksyn kurssit ammattilaisille

ILMOITTAJA: ZODIAK - UUDEN TANSSIN KESKUS
27.10.2016

Esa Kirkkopelto: Olemme timantteja

Esa Kirkkopellon ohjaamassa, tanssin ja teatterin ammattilaisille suunnatussa työpajassa haetaan yhteyttä esiintyvään ruumiiseen, joka ei ole lähtökohtaisesti sidottu mihinkään esiintyvien taiteiden lajiin tai tyyliin, vaan joka kykenee liikkumaan/pakenemaan/pujahtamaan tilasta ja tilanteesta toiseen ja luomaan yllättäviä yhdistelmiä.

Koetinkivenä on erityisesti suhde kieleen ja kuvitteluun. Kuinka panna peliin kielen – yhtä hyvin ulkopuolisen ohjaajan tai koreografin käskysanat, esityspartituurin tai esitettävän kaunokirjallisen tekstin – synnyttämät katkokset ruumiissa? Kuinka muuntaa katkokset siirtymiksi? Kuinka oppia synnyttämään niitä itse ja operoimaan niillä? Kuinka yhdistää liike ja puhe, nautinto ja ajattelu? Työpajassa jokainen osanottaja valmistaa lyhyen sooloesityksen itse valitusta materiaalista.

Lauantaina 12.11. klo 10-17
Sunnuntaina 13.11. klo 10-17
Lauantaina 26.11. klo 10-15
Ohjaaja: Esa Kirkkopelto
Paikka: Zodiak Studio C4, Helsinki
Kesto: 3 krt / 19 h
Hinta: 140 €
Ilmoittautuminen 30.10. mennessä.
Mahdolliset peruutukset 30.10. mennessä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: http://www.zodiak.fi/kalenteri/esa-kirkkopelto-olemme-timantteja

Philipp Gehmacher: Materiality, Objects and the Moving Body

Philipp Gehmacherin kaksipäiväisellä kurssilla tarkastellaan materiaalisuutta suhteessa kehoon, liikkeeseen ja fyysisyyteen. Kurssilla tutkitaan esiintyjän subjektin, materiaalien, objektien ja niiden sisäisen autonomian välisiä suhteita. Tärkeässä osassa työskentelyä ovat myös gallerioissa tai teattereissa esitettäviin teoksiin liittyvät kysymykset.

Philipp Gehmacher on Wienissä asuva kansainvälinen koreografi ja tanssija. Hän opiskelee parhaillaan Wienin University of Applied Arts -yliopistossa, Sculpture and Space -ohjelmassa.

Keskiviikkona 16.11. klo 10-14
Torstaina 17.11. klo 10-14
Ohjaaja: Philipp Gehmacher
Paikka: Galleria Sinne, Helsinki
Kesto: 2 krt / 8 h
Hinta: 65 €
Ilmoittautuminen 1.11. mennessä.
Mahdolliset peruutukset 1.11. mennessä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: http://www.zodiak.fi/philipp-gehmacher