Toiminta

Tanssin tiedotuskeskus edistää tanssitaiteen asemaa, toimintaedellytyksiä ja tunnettuutta Suomessa sekä tekee suomalaista tanssitaidetta tunnetuksi ulkomailla. Tiedotuskeskus pyrkii parantamaan tanssin asemaa myös tukemalla tanssikulttuurin kehitystä.

Käytännössä:

Viestimme suomalaisesta tanssista kotimaassa ja maailmalla muun muassa tämän verkkosivuston, uutiskirjeen ja vuosittaisen Finnish Dance in Focus -julkaisun kautta. Tanssin tiedotuskeskus on myös Kustannus Oy Teatterin osaomistaja. Kustannus Oy Teatteri kustantaa Tanssi&Teatteri+Sirkus -lehteä.

Keräämme ja tuotamme tietoa suomalaisesta tanssista. Julkaisemme vuosittain tanssin esitys- ja katsojamäärät kokoavat tanssitilastot ja ylläpidämme suomalaisen tanssin tietokantaa Tankaa. Tanssin tietopankki tarjoaa taas hyödyllistä tietoa tanssin ammattilaisille ja kaikille alasta kiinnostuneille.

Palvelemme ja neuvomme tanssin ammattilaisia muun muassa tarjoamalla tietoa ajankohtaisista hauista, työ- ja koulutusmahdollisuuksista sekä tapahtumista Ilmoitustaululla.

Vaikutamme yhteiskunnallisesti tanssitaiteen asemaan Suomessa esimerkiksi antamalla lausuntoja ja ottamalla kantaa tanssitaidetta koskeviin kulttuuripoliittisiin kysymyksiin. Tanssin tiedotuskeskuksen antamat lausunnot.

Lisäämme suomalaisten taiteilijoiden työtilaisuuksia ja yhteyksiä ulkomailla. Teemme promootiotyötä tanssin ja esittävän taiteiden messuilla eri puolilla maailmaa. Lisäksi järjestämme tanssin ammattilaisille opintomatkoja eri kohteisiin ja kutsumme kansainvälisiä tanssin alan asiantuntijoita Suomeen. Olemme myös mukana koordinaattorina ja yhteistyökumppanina useissa kansainvälisissä yhteistyöprojekteissa.

Tanssin tiedotuskeskuksella on 12 jäsenyhteisöä, jotka edustavat laajasti suomalaista tanssin kenttää. Toimintamme suuntaviivoista päättävät jäsenyhteisöt.

Historia: Tanssin tiedotuskeskus perustettiin vuonna 1980. Lue lisää Tiedotuskeskuksen tarinasta ›

Olemme saaneet toimintaamme avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Opetus- ja kulttuuriministeriön logo

 

Uskomme, että tanssilla on merkitys ja arvo yhteiskunnassa sekä taiteena että tanssikulttuurina. Tanssilla on voima lisätä sekä yksilön että yhteiskunnan hyvinvointia.