Tanssitilastot


Vinkkejä sähköisen tilastoilmoituksen täyttämiseen

1.     Avaa sähköpostitse saamasi linkki.
2.     Valitse vasemmasta ylälaidasta ”New response”.
3.     Täytä avautunut lomake ja klikkaa ”Lähetä”. Lähetetyistä vastauksista muodostuu listanäkymä, jossa kunkin lähetetyn vastauksen tiedot näkyvät yhdellä rivillä.
4.     Olet valmis, kun olet lähettänyt ilmoituksen kaikista tilastoitavan vuoden esityksistä, tapahtumista ja kantaesityksistä, ja ne näkyvät riveinä listanäkymävälilehdellä. HUOM. KUN KYSEESSÄ ON KANTAESITYS, täytä teoksen sisältötiedot myös lomakkeen kohtaan ”Kantaesityksen teostiedot”.

 

LUE VIELÄ NÄMÄ OHJEET:

Huomaathan, että tiedot verkon välityksellä toteutetuista esityksistä kerätään erilliselle lomakkeelle (ns. online-tilasto), jonka linkki on kaikille käyttäjille sama. Toisin kuin esitys- ja katsojatilauksen tapauksessa, online-tilaston vastauksia ei voi muokata jälkikäteen. Jos haluat jälkeenpäin korjata tai täydentää tekemääsi ilmoitusta, ota yhteys tilastonlaatijaan.

– Jokaista esitysjaksoa ja yleisötyö- tai yhteisötanssitapahtumaa (tai sellaisen jaksoa) kohden täytetään siis oma ilmoituksensa valitsemalla ”New response”. Jos haluat tarkastella tai muokata jo lähetettyä vastausta, valitse listanäkymässä rivin vasemmasta reunasta ”Edit”. Voit myös poistaa jo ilmoittamiasi tietoja klikkaamalla roskiskuvaketta rivin vasemmassa laidassa.

– Jos kyseessä on kiertue, jonka esityskokonaisuus on säilynyt samana koko ajan, klikkaa lomakkeen tyypiksi ”ESITYSKIERTUE”. Näin sinun ei tarvitse täyttää lomakkeeseen kaikkia tietoja useaan kertaan. Paikkakuntakohtaiset esitys- ja katsojatiedot täytetään erilliseen Excel-taulukkoon, joka ladataan lomakkeelta, täytetään ja tallennetaan omalle koneelle. Sen jälkeen palataan lomakkeeseen, ladataan Excel sinne ja täytetään teostiedot loppuun. Jos haluat muokata täyttämääsi Exceliä, pääset poistamaan sen klikkaamalla klemmarikuvaketta lomakkeessa. Muokkaa sitten tiedot omalle koneellesi tallentamaasi Exceliin ja lataa se uudelleen lomakkeeseen.

Jokaista striimattua teosta, verkossa esitettyä esitystallennetta tai tanssielokuvaa, tai yleisötyötapahtumaa kohden täytetään oma ilmoituksensa online-tilastolomakkeella.

  • jos samasta teoksesta on ollut tietyllä alustalla useampi suora striimaus, voidaan nämä ilmoittaa yhdellä ilmoituksella.
  • jos esityksestä on ensin ollut suora striimaus ja sen jälkeen striimistä tehty tallenne on jäänyt katsottavaksi verkkoon, tehdään sekä striimistä että tallenteesta omat erilliset ilmoituksensa.

– HUOM! Muistutuksena vielä, että kustakin kantaesitetystä teoksesta syötetään esitys- ja katsojamäärien lisäksi teostiedot kantaesitysluetteloa ja Tanka-tietokantaa varten. Erillinen ilmoitus tehdään valitsemalla lomakkeen tyypiksi ”Kantaesityksen teostiedot”. Kantaesityksen tietoja täytetään siis lomakkeeseen kahdelle eri lomakkeelle.

– HUOM! Kiinnitä huomiota, että teoksen tuottajat tulee merkittyä oikein. TUOTTAJAN PERUSTEELLA MÄÄRÄYTYY, LASKETAANKO ESITYS OMIIN VAI VIERAILIJOIHIN!

Verkon kautta toteutettujen esitysten katsojamäärän tarkka laskeminen ei välttämättä ole mahdollista, joten verkkoalustan ilmoittama katsomiskertojen määrä riittää. Jos verkkoalustan ilmoittamaa katsomiskertojen määrää ei ole saatavilla ja työpajaan tai esitykseen on ollut maksulliset liput, ennakkoilmoittautuminen tai osallistujien määrää on muuten rajattu, voi ilmoittaa myytyjen lippujen tai ilmoittautuneiden osallistujien määrän.

Jos tapahtumaan on osallistunut yleisöä sekä paikan päällä, että etäyhteyksin, merkitse online-tilaston lomakkeelle etäyhteydellä tavoitetut katsojat ja mainitse asiasta Lisätietoja-kentässä.

– Ilmoittamasi tiedot listautuvat (linkin kautta avautuneelle sivulle) siinä järjestyksessä kuin ne on syötetty. Näkymää voi järjestää esimerkiksi ilmoitustyypin tai tilastointivuoden mukaan klikkaamalla haluttua kohtaa otsikkoriviltä. (Ei koske online-tilastoa)

– Jos haluat palata lomakenäkymästä listanäkymään ja katsella jo ilmoittamiasi tietoja, klikkaa lomakkeen ensimmäisessä palkissa olevaa linkkiä.

– Älä jätä lomaketta keskeneräisenä auki selaimeen, ettei istuntosi vanhene ja sinun tarvitse täyttää tietoja uudelleen.

– Jos tilastoilmoitusta tekee organisaatiossa useampi henkilö, pitäkää huoli, ettette toisistanne tietämättä täytä samoja tietoja useaan kertaan. Järjestelmä nimittäin sallii yhtäaikaiset käyttäjät, mutta vastausten lista ei välttämättä päivity kaikkien käyttäjien näkymässä reaaliaikaisesti. Tietoja muokattaessa viimeisenä lähetetty jää voimaan.

– Tiedot imuroidaan järjestelmästä määräajan mentyä umpeen, mutta näkymä jää sellaisenaan käyttöösi jatkoa varten.

– Tilastoinnista ei tarvitse erikseen poistua tai kirjautua ulos. Voit yksinkertaisesti sulkea selaimen.

 

Jos määräajan umpeuduttua, ennen tilastojen julkaisua huomaat virheen tai puutteen lähettämissäsi tiedoissa, ota ensi tilassa yhteyttä tilastonlaatijaan tilastot@danceinfo.fi.

Jos linkki joutuu kadoksiin, voit pyytää sitä tammi-toukokuussa tilastonlaatijalta tilastot@danceinfo.fi ja kesä-joulukuussa osoitteesta tanssi@danceinfo.fi.