Kahdeskymmenes Sivuaskel-festivaali käynnistyy helmikuun alussa

UUTISET JA TIEDOTTEET
17.1.2023

Sivuaskel on Zodiakin kerran vuodessa järjestettävä kansainvälinen nykytanssifestivaali. Tanssin talon näyttämöiden myötä festivaali pääsee nyt esittelemään aiempaa monipuolisemmin nykytanssin kansainvälisiä virtauksia ja erilaisista taustoista tulevia taiteilijoita.

© Sinje Hasheider, Matteo Maffesanti, Urban Jörén (ylärivi), Katri Naukkarinen, Dajana Lothert, Tjumur Dance Theater, Julie Hrnčířová

Sivuaskel on vuosien kuluessa kokenut muodonmuutoksia, aina suhteessa kulloiseenkin aikakauteensa ja nykytanssikentän kehittymiseen liittyen. Nyt Sivuaskel on jälleen uuden edessä. Tanssin talon näyttämöiden myötä festivaali esittelee nyt aiempaa monipuolisemmin nykytanssin kansainvälisiä virtauksia.

Festivaali tuo esiin erilaisista taustoista tulevia taiteilijoita, joiden teokset kantavat mukanaan oman sukupolvensa kulttuuria ja päivittävät nykytanssin teosajattelua niin isoilla kuin pienillä näyttämöillä.

Keskiöön nousee nykyisyyden kipeitä havaintoja sekä ajattelua avartavia katsantoja historiaan ja hiljaiseen tietoon

Vuoden 2023 taiteilijoiden oman kokemushistorian kautta keskiöön nousee sekä nykyisyyden kipeitä havaintoja että ajattelua avartavia katsantoja historiaan ja hiljaiseen tietoon. Teosten kautta syntyy myös tiloja kokea iloa ja yhteisyyttä – universaalin tanssin ja kehollisen kokemuksen läpäiseminä.

Festivaalin taiteilijavieraina nähdään Eleanor Bauer & Chris PeckHarald Beharie, Choy Ka Fai, Cullberg / Jefta van Dinther, Oona Doherty, Silvia Gribaudi sekä Jenni-Elina von Bagh.

Sivuaskel 2023 -festivaalin esityspaikkoina toimivat Tanssin talon Erkko-sali ja Pannuhalli, Zodiakin oma näyttämö Zodiak Stage sekä Kaapelitehtaan Konttori -kahvila, joka toimii festivaalin ajan myös kohtauspaikkana ja illanviettojen baarina.

Tutustu Sivuaskel-festivaalin ohjelmistoon täällä ››