50-vuotiaan Tampereen Teatterikesän pääohjelmistossa otetaan oma tila haltuun

UUTISET JA TIEDOTTEET
Laura Kujala, 4.6.2018

Pohjoismaiden suurin ammattiteatterifestivaali Tampereen Teatterikesä täyttää tänä vuonna 50 vuotta ja merkkivuotta juhlitaan 6.–12. elokuuta. Katso tästä koottuna Teatterikesän tanssia sisältävät teokset.


Lue lisää ja katso koko ohjelma

Tampereen Teatterikesä

Teatterikesän pääohjelmistossa näkyy ajan henki ja sen merkittävimmät aiheet ovat ovat oman elämän, tilan ja elinympäristön haltuunotto sekä halu vaikuttaa. Tapahtuma sijoittuu kymmenille eri näyttämöille ympäri kaupunkia ja ohjelmaa löytyy kaikenikäisille. Festivaalin ohjelmistoon kuuluu myös työpajoja ja seminaareja.

Recirquel Company Budapest -ryhmän teos Paris de Nuit herättää 1930-luvun Pariisin eloon teoksessa, joka yhdistää sirkustaidetta, tanssia ja live-musiikkia. Teos  on inspiroinut unkarilaisen valokuvaaja Brassaïn otoksista, joihin hän tallensi viime vuosisadan alun tunnelmia Pariisista; uskaliaita mustavalkoisia hetkiä ja luvattomia rakkauksia. Nykysirkus yhdistyy hämyisen jazzklubin kabaree-tunnelmaan.

Compañia Kaari & Roni Martinin teos Anna Karenina tulkitsee Tolstoin klassikkoteosta ja nojaa flamencon rytmiikkaan sekä muotokieleen. Vaikka esityksen keskiössä on romaanin koskettava kolmiodraama, kommentoi se myös nykymaailmaa.

Recirquel Company Budapest: Paris de Nuit | Tampereen Teatterikesä © Attila Nagy

 

Compañía Kaari & Roni Martin: Anna Karenina | Tampereen Teatterikesä © Minna Hatinen

Festivaaleilla nähdään vuonna 2017 Prix Jardin d’Europe -palkinnon voittaneen suomalais-egyptiläisen elokuva- ja esitystaiteilijan Samira Elagozin dokumenttielokuva Cock, cock.. Who’s there? Amsterdamissa työskentelevän taiteilijan teoksia ei ole usein Suomessa nähty. Teoksessa käsitellään halua, feminiinisyyden voimaa ja miesten katseen kohteena olemista dokumentaarista videomateriaalia hyödyntämällä. Kuinka seksuaalinen identiteetti rakennetaan uudelleen raiskauskokemuksen jälkeen? Miesten ja naisten välisten suhteiden kirjoa tutkitaan intiimistä läheisyydestä aina brutaaliin väkivaltaan saakka.

Tampereen Työväen Teatterin Tytöt 1918 suurmusikaali kertoo vaiettua tarinaa puuvillatehtaan tytöistä, jotka kevättalvella 1918 perustivat aseellisen naiskaartin Tampereella. Teos on kuvaus nuoruudesta, raivosta ja rakkaudesta. Musikaalin on ohjannut Sirkku Peltola, koreografioinut Marjo Kuusela ja musiikit säveltänyt Eeva Kontu sekä sanoittanut Heikki Salo.

Samira Elagoz: Cock, cock.. Who’s there |Tampereen Teatterikesä @ Samira Elagoz

 

Tampereen Työväenteatteri: Tytöt 1918 | Tampereen Teatterikesä © Kari Sunnari