Aleksanteri tanssii Helsingissä ja Tanssikuu Porissa esittävät Tero Saarisen varhaistuotantoa

UUTISET JA TIEDOTTEET
17.2.2016

Aleksanterin teatteri ja Tero Saarinen Company juhlistavat jälkimmäisen 20-vuotistaivalta tuottamalla keväällä 2016 Companyn alkuaikojen voimatekijöihin lukeutuvien taiteilijoiden vierailuja. Myös Pori Dance Companyn Tanssikuu-festivaaleilla nähdään Tero Saarisen varhaistuotantoa.

ALEKSANTERI TANSSII

420PEOPLE: 14’20’’ | Wind-up
10.–11.3.2016
Tšekkiläinen 420PEOPLE-ryhmä vierailee ensimmäistä kertaa Suomessa, he esittävät dueton 14’20, joka on Koreografi Jiří Kyliánin koreografiasta 27’52’’, sekä Václav Kunešin Wind-up’in. 420PEOPLE:n Nataša Novotná on tanssinut useissa Tero Saarisen teoksissa. Teoksessa Wind-Up esiintyy myös Tero Saarinen Companyn teoksessa Morphed (2014) tanssinut Jussi Nousiainen.
Esitysten lisäksi ryhmän perustajat Nataša ja Václav pitävät kaksipäiväisen ammattilaisworkshopin teatterilla 11. – 12.3.

Anu Sistonen: Against the Flow | Yuval Pick: Loom, PlayBach
15.–16.4.2016
Huhtikuussa Aleksanteri tanssii ohjelmissa nähdään Tero Saarinen Companyn alkuvuosien tekijöiden mielenkiintoinen yhteisilta. Yuval Pick ja Anu Sistonen ovat molemmat palkittuja taiteilijoita, heidän teoksensa Loom, Playbach ja Against the Flow edustavat tämän hetkistä Keski-Euroopan huippua.

Alpo Aaltokoski Company: Navigatio
Alansa kärkinimiin lukeutuva tanssitaiteilija Alpo Aaltokoski viettää tänä vuonna 30-vuotistaiteilijajuhlaansa ja astuu itse lavalle soolokoreografiassaan Navigatio.

Tanssiteatteri Tsuumi: Kake – Tiellä tähtiin
30.3.2016
Kake – Tiellä tähtiin on Tanssiteatteri Tsuumin tarina 80-luvun syntikkasoundien maailmasta. Esitys on sekoitus tanssia, teatteria ja musiikkia – syntikkasoundeja ja iskelmää.

TANSSIKUU-FESTIVAALI
20.3.2016 – 23.2.2016

Pori Dance Companyn Tanssikuu-festivaali viettää 10-vuotisjuhlavuottaan.
Festivaalin ohjelmistossa nähdään Tero Saarisen varhaiseen tuotantoon lukeutuva Overdosed Mood (1997). Pori Dance Companyn tanssijoiden lisäksi teoksessa esiintyvät Tero Saarinen Companysta tutut David Scarantino ja Mikko Lampinen, joka toimii myös Pori Dance Companyn toisena taiteellisena johtajana.

Lisäksi Tanssikuussa nähdään muun muassa Marjo Kuuselan Alatekstiä, Alpo Aaltokoski Companyn Together ja Song Hee Sungin In N Out.