Alpo Aaltokoski Aleksanterin teatterin vierailevaksi residenssitaiteilijaksi

UUTISET JA TIEDOTTEET
4.6.2015

Koreografi ja tanssitaiteilija Alpo Aaltokoski on nimetty Aleksanterin teatterin vierailevaksi residenssitaiteilijaksi kaksivuotiskaudelle alkaen syyskaudesta 2015.

“Haluamme, että tanssi säilyy myös jatkossa vahvasti Aleksanterin teatterin ohjelmistossa”, kertoo teatterin tuottaja ja tiedottaja Saija Nisula.

Residenssitaiteilijuus tarkoittaa, että Aaltokoski Company keskittää taiteellista työtään ja esitystoimintaa Aleksanterin teatterille. Aleksanterin teatterin puolesta residenssitaiteilijuus on kädenojennus tanssin kentälle, jossa harjoitus- ja esitystiloista on jatkuvaa puutetta.

“Residenssi luo jatkuvuutta ja tarjoaa mahdollisuuden kehittää ryhmän kansainvälistä yhteistyötä”, iloitsee Alpo Aaltokoski Companyn vastaava tuottaja Helmi Saksala.

Oman esitystoiminnan ohella toiveena onkin latinalaisamerikkalaisen tanssitaiteen esitteleminen kulttuurivaihdon merkeissä Aleksanterin teatterissa.

Alpo Aaltokoski Companyn residenssikauden avaa elokuussa ensi-iltateos seitsemälle tanssijalle: OKON FUOKO – Näe minut. Teoksessa Aaltokoski tulkitsee säveltäjä Leevi Madetojan pääteoksiin lukeutuvaa balettipantomiimia Okon Fuoko (1927) some-ilmiöiden valossa:

”Internet on kuin toiveiden runsaudensarvi”, Aaltokoski toteaa.

Aleksanterin teatterin varsinaisena residenssitaitelijana jatkaa Tero Saarinen.