ANTI – Contemporary Art Festival tuo leikin ja pelin Kuopion katukuvaan

UUTISET JA TIEDOTTEET
6.9.2018

Kuopion 25. - 30.9.2018 valtaavan ANTI – Contemporary Art Festivalin ohjelmisto kutsuu tutkimaan kaupunkitilaa leikin ja pelin kautta.

© Gregory Lorenzutti

Madeleine Flynn & Tim Humphrey (AU): Pivot © Gregory Lorenzutti

Taiteellisen sisällön lisäksi ohjelmistosta löytyy keskustelutilaisuuksia, ANTI Prize Party -festivaaliklubi sekä innovaatioiden ja uusien luovien toimintatapojen hautomo, Future DiverCities -taiteilijalaboratorio.

Festivaalilla jaetaan myös yksi maailman merkittävimmistä kansainvälisistä taidepalkinnoista, 30 000 euron arvoinen Live Art Prize. Vuoden 2018 palkinnonsaajaehdokkaat ovat All the Queens Men (Australia), Nic Green (Iso-Britannia), Jeanne van Heeswijk (Hollanti) ja Sonya Lindfors (Suomi).

Jättikeinuja, painia ja pelillisiä teoksia

Keinu keskellä kaupunkia, osallistu olympialaisiin toimistotuolilla pyörien tai keskity kuuntelemaan, miltä Kuopio kuulostaa uuden #SoundMapKuopio -mobiilisovelluksen avulla. ANTI – Contemporary Art Festival kannustaa tutkimaan kaupunkitilaa uteliaasti. Miten peleistä puhutaan? -seminaarissa puolestaan pohditaan, miten pelillisyys näkyy jokapäiväisessä elämässä ja taiteessa.

”Leikki ja pelit kaikessa ihmisyydelle ominaisessa monimuotoisuudessaan ovat nykyaikaisen kokemuksellisuuden ytimessä. Pelit ovat taskuissamme, näytöillämme ja jopa kehoissamme ja niitä pelataan kaupungeissa, maalla, merellä – ympäri maapalloa. Peleistä ja pelaamisesta on tullut aktiivinen tapa ymmärtää maailmaa ja toisiamme”, kuvailevat festivaalin taiteelliset johtajat Johanna Tuukkanen ja Gregg Whelan.

Poimintoja ohjelmistosta:

Madeleine Flynnin ja Tim Humphreyn (AU) Pivot -jättikeinut kutsuvat pysähtymään Kuopion kaupungintalon puistoon, leikkimään ja samalla miettimään maailmaa, jota luomme ja jossa elämme.

Tanssitaitelija Sanna Fromin ja Riina Hannukselan I Love Me Lunch Play -peli lupaa ratkaista kaikki elämäsi ongelmat ja sen tavoitteena on tuoda uusia näkökulmia arkielämään.

Emil Uutun, Anna Maria Häkkisen ja Lotta Suomen Wrestling Club -työpaja ja -esitysinstallaatio kokoaa taiteilijat ja paikalliset osallistujat yhteen painimaan ja valmistelemaan ruumiitaan festivaalin esityksiä varten.

Signe Beckerin (NO), Rosalind Goldbergin (SE) ja Ingvild Langgårdin (NO) paikkasidonnainen esitysinstallaatio Still Life nähdään Männistön Pyhän Johanneksen kirkossa. Teoksessa tanssii joukko Outokummun tanssin koulutus Riverian opiskelijoita.

Lue lisää ja tutustu festivaalin koko ohjelmistoon osoitteessa www.antifestival.com