ApinaFest järjestetään jo viidennen kerran

UUTISET JA TIEDOTTEET
27.3.2017

Taideosuuskunta Apinatarhan toiminta on kattavasti esillä festivaalin ohjelmassa, kun mukana on seminaari, taiteilijajuhla, tanssihaaste-opetusta, työpaja ja esityksiä sekä lapsille että aikuisille. V ApinaFest! järjestetään Stoassa 4.–9.4.


Lisätietoa ApinaFestin ohjelmasta, festivaalin aikataulu ja lipputiedot:
www.apinatarha.fi/apinafest

ApinaFest_RITUAL

Lene Boel / NEXT ZONE: RITUAL. @ Stuart McIntyre

Apinatarha tuo yhteistyössä Zodiakin kanssa Lene Boelin (Tanska) teoksen RITUAL Helsinkiin. Tanskalaisryhmä NEXT ZONE pitää festivaalilla myös työpajan, jossa tutustutaan esityksen liikekieleen. RITUAL on duetto, jossa yhdistyy inuiittien perinteinen taikuus ja henkiset arvot kaupunkien hip hop ja breakdance-kulttuurien raakaan energiaan ja voimaan.

Kotimaista tanssia nähdään Kinetic Orchestralta, jonka joulukuussa kantaesitetty Animals palaa Stoaan. Lisäksi nähdään yhteisilta häpeän tematiikkaa käsittelevistä teoksista No shave no shame ja Animus Gloriosus. Ensimmäinen on Sestra-kollektiivin eli Anne Rönkön ja Moona Nevalaisen naisen sukupuoleen ja kehoon liittyviä tabuja pohtiva tanssiteatteriesitys. Jälkimmäinen Elisa Tuovilan, Sanni Giordanin ja Oskari Turpeisen tanssiesitys mielen huojumisesta.

Favela Vera Ortizin ja Jukka Tarvaisen Aventuristin eli seikkailevan turistin matkaan pääsevät kaikki nelivuotiaat ja sitä vanhemmat liikkeen, teatterin ja elävän musiikin ystävät. Aventuristin kohteet valikoituvat esityksessä sattumageneraattorin avulla ja matka taittuu tuunatulla kumiveneellä.

Festivaalin avaa Tanssivan pojan ilmiö -seminaari ja päättää Isto Turpeisen ja Suvi Kajauksen Valokuva-albumit -esitys, jonka esiintyjät ovat pääasiassa nykyisiä tai entisiä tanssivia poikia sekä heidän vanhempiaan Vapaasta Tanssikoulusta ja Nurmijärven Tanssiopistosta.

Alun ja lopun väliin mahtuu vielä Ilkka Lammen 40-vuotistaiteilijajuhla, jossa nähdään nimekkäiden vieraiden lisäksi Lammen uusi koreografia It will get. Unohtamatta Koko Suomi tanssii tanssihaaste-opetusta, jota kaikille halukkaille tarjoaa Onni-tanssin koreografi Panu Varstala!