Ari Tenhula Zodiakin toiminnanjohtajaksi

UUTISET JA TIEDOTTEET
6.6.2018

Zodiak – Uuden tanssin keskuksen uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu varadekaani, nykytanssin professori Ari Tenhula. Zodiakin toimintaa ylläpitävän Zodiak Presents ry:n hallitus päätti asiasta 30. toukokuuta. Tenhula aloittaa uudessa tehtävässään 3. syyskuuta. Tehtävää haki kahdeksan henkilöä.

Ari Tenhula ©Uwa Iduozee

Ari Tenhula ©Uwa Iduozee

”Hakijoista Ari Tenhula täytti parhaiten Zodiakin toiminnanjohtajalle asetetut vaatimukset. Hänellä on monipuolinen kokemus tanssijana, koreografina, taiteellisena johtajana, professorina ja varadekaanina”, toteaa Zodiak Presents ry:n hallituksen puheenjohtaja Kirsi Munck.

”Arilla on erinomainen nykytanssin kentän tuntemus ja hänen kotimaiset sekä kansainväliset verkostonsa ovat laajat.  Hänellä on strategista osaamista ja resurssien hallinnan sekä henkilöjohtamisen monivuotista kokemusta niin taidekentältä kuin erityisesti Taideyliopistosta. Lisäksi hänen motivaationsa, muutoskykynsä ja visionsa vakuuttivat.”

Ari Tenhula odottaa uutta tehtävänsä erittäin innostuneena.

Haluan kehittää Zodiakia eteenpäin nykytanssin keskeisenä tuotantotalona. Taideyliopiston kauden jälkeen haluan tehdä työtä nykytanssin parissa, edistää tanssitaiteilijoiden luovaa työtä ja saada suomalaisen nykytanssin kiinnittymään entistä vahvemmin kansainväliseen tanssitaiteen kenttään.

”Taiteilijamme tarvitsevat omalakiselle kehittymiselleen ammattimaisen tuen, taiteesta kiinnostuneen yleisön ja kansainvälisiä yhteyksiä”, Tenhula kertoo.

”Olen erittäin innostunut ja optimistinen Tenhulan valinnasta ja Zodiakin tulevaisuushorisontista hänen johdollaan. Näin kokee myös koko henkilökuntamme. Meillä on täysi usko ja luotto siihen, että Arin vahvalla, monipuolisella kokemuksella ja taiteellisella arvomaailmalla Zodiakin määrätietoinen kehittäminen jatkuu, ja Zodiak nousee entistä vaikuttavampaan asemaan niin nykytanssin kärkitoimijana Suomessa kuin kansainvälisillä foorumeilla”, kiteyttää Zodiakia yli 20 vuotta luotsannut toiminnanjohtaja Raija Ojala, joka jää eläkkeelle lokakuun alussa.

Palkitun taiteilijanuransa lisäksi Ari Tenhula on toiminut Helsingin kaupunginteatterin tanssiryhmän ja Liikkeellä marraskuussa -festivaalin taiteellisena johtajana sekä taideyliopistossa tanssitaiteen professorina ja Teatterikorkeakoulun opetuksesta vastaavana varadekaanina. Zodiakin toiminnanjohtajan tehtävä on vakituinen.