Arja Tiili Dance Company Vuoden teatteri -kilpailun finaaliin

UUTISET JA TIEDOTTEET
15.2.2017

Suomen Teatterit ry:n Vuoden Teatteri 2017 -kilpailun finalisteiksi on valittu Arja Tiili Dance Company, KOM-teatteri, Kuopion kaupunginteatteri sekä Riihimäen Teatteri.

Esiraati perustelee finaalin valittuja näin:

Arja Tiili Dance Company on koreografi ja tanssija Arja Tiilin luotsaama ryhmä, joka tuottaa laadukkaita, omalaatuisia ja rohkeita teoksia. Ryhmän tuotannoissa yhdistyvät luovasti erilaiset etniset ja kulttuuriset taustat, monipuolinen osaaminen sekä taiteenlajit ja tyylit. Tanssitaiteilija Arja Tiili on laittanut alulle Break the Fight! -hankkeen vuonna 2014. Ohjelma taistelee breikkaamisen avulla koulukiusaamista vastaan antaen lapsille ja nuorille mahdollisuuksia tehdä, onnistua ja liikkua yhdessä.

KOM-teatteri on syntynyt palosta vaikuttaa yhteiskuntaan ja tehdä korkeatasoista, taiteellisesti kunnianhimoista ja monimuotoista teatteria. Teatteri on käynyt läpi onnistuneen sukupolvenvaihdoksen, joka siirsi vahvan perinteen ja tradition rakentaneen teatterin uuden sukupolven tekijöille, säilyttäen sekä historialliset juurensa että auraten tietä uusille sisällöille, tekijöille, tekemisen tavoille, ja uusille yleisöille.

Kuopion kaupunginteatteri tekee laadukasta ja innostavaa perustyötä uudella otteella, mikä näkyy myös ulospäin. Kuopiolaiset ovat selvinneet taantuman aikaisesta isosta peruskorjauksesta ihailtavasti menettämättä visiotaan taiteellisista sisällöistä ja laadusta. Teatterin ohjelmistossa on paljon uutta kotimaista draamaa. Lisäksi teatteri tekee kiinnostavaa ja innovatiivista yhteistyötä monen alueensa toimijan kanssa.

Riihimäen Teatteri on ihailtava kamppailija, joka tekee tinkimätöntä työtä haastaen ohjelmistollaan ympäröivien kaupunkien isoja teattereita tiukasta taloustilanteesta huolimatta. Teatterin taiteellinen taso on korkea ja he ovat lähteneet rohkeasti uusimaan konseptiaan osoittaen ketteryyttä myös maakunnallisesti aloittaessaan yhteistyön kuopiolaisen Tanssiteatteri Minimin kanssa.

Vuoden Teatteri 2017 -palkinnon saajan valitsee eduskunnan sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Tuomo Puumala. Apuna esiraadissa toimivat lisäksi Teatteri Telakan tuottaja Pertti Huovinen, Tanssin talo ry:n toiminnanjohtaja Hanna-Mari Peltomäki, Temen puheenjohtaja valosuunnittelija, lavastaja Kalle Ropponen ja STEFI:n toimitusjohtaja Tommi Saarikivi.

Palkinto jaetaan Maailman Teatteripäivänä 27. maaliskuuta järjestettävässä Thalia-juhlassa Kansallisteatterin Lavaklubilla Helsingissä. Suomen Teatterit ry on jakanut Vuoden Teatteri -palkintoa ansioituneelle alan toimijalle vuodesta 1997 alkaen.