Arja Tiilin koulukiusaamista ennaltaehkäisevä konsepti valittu Creative Business Cupin Suomen finaaliin

UUTISET JA TIEDOTTEET
17.5.2021

Creative Business Cup on vuosittain järjestettävä kilpailu, jossa etsitään maailman parasta luovaa bisnesideaa. Suomen osakilpailun voittaja osallistuu kesäkuussa Kööpenhaminassa järjestettävään online-loppukilpailuun, jossa haastajina on luovien alojen yrityksiä yli 70 maasta.

Break the Fight! -hiphop-tapahtuma Stoassa Helsingissä 2020 © Paola Figueroa

Break the Fight! -hiphop-tapahtuma Stoassa Helsingissä 2020 © Paola Figueroa

Tanssitaiteilija Arja Tiilin kehittämä konsepti Break the Fight® on hiphop-kulttuurista ammentava taidetoimintamalli, joka vie väkivallattomuuden sanomaa kouluikäisille Suomessa. Tavoitteena on ehkäistä koulukiusaamista ja edistää yhteisöllistä tekemistä sekä kouluissa että niiden ulkopuolella.

”Lähtökohtaisesti Break the Fight! -konseptin taustalla on omakohtainen kokemukseni kiusaamisesta”, kertoo 30-vuotistaiteilijajuhlaa viettävä Arja Tiili.

Hyvää fiilistä, yhteisöllisyyttä ja kiusaamisen ennaltaehkäisyä

Tällä hetkellä Break the Fight! -toiminta painottuu taidekasvatukselliseen taidekummitoimintaan Itä-Helsingin kouluissa sekä työpajoihin ja koulutuksiin, joita voi tilata ympäri Suomen. Taidekummitoiminnassa ajatuksena on, että kouluyhteisöä rakennetaan ja kiusaamista ehkäiseviä toimintatapoja pohditaan yhdessä opettajien ja oppilaiden kanssa.

”Yhteisöllinen tekeminen tuo turvallisuuden tunnetta. Usein koulukiusaamiseen puututaan vasta, kun asiat ovat edenneet jo pitkälle. Meidän toimintamme on ennaltaehkäisevää — sellaista, joka luo hyvää fiilistä ja yhteisöllisyyttä sekä ennakoi asioita ja pystyy puuttumaan niihin”, Tiili sanoo.

Break the Fight® Oy:n lisäksi kansainvälisestä finaalipaikasta kisaavat Ikitaival Oy, Neemo Ltd, Oikiat Design Oy, Parkly Oy, Partones Oy, Peaceful Oy ja Yuyu Toys. Kiusaamisen ennaltaehkäisemisen lisäksi Suomen finaaliin yltäneet luovat bisnesideat rönsyävät teemoiltaan Kalevalan brändäämisestä ekologisiin hautauspalveluihin.

CBC on vuosittain järjestettävä kilpailu, jossa etsitään maailman parasta luovien alojen bisnesideaa. Suomessa kilpailun järjestää Creative Finland.

Creative Business Cupin Suomen finaalin pitchaustilaisuus järjestetään
20.5. klo 10-11:30. Zoom-tilaisuuteen voi ilmoittautua täältä.