Auri Ahola saamelaiskulttuurin läänintaiteilijaksi

UUTISET JA TIEDOTTEET
17.6.2019

Tanssitaiteilija Auri Ahola aloitti Taikessa kesäkuun alussa saamelaiskulttuurin läänintaiteilijana. Aholan tehtävänä on vahvistaa saamelaiskulttuurin tunnettuutta valtakunnallisesti

Kuva © Ilkka Ärrälä

Auri Aholan tavoitteena on tuoda esiin uudistuvaa ja ajassa elävää saamelaiskulttuuria samalla kunnioittaen kulttuurin vahvaa perintöä. Ahola pyrkii vahvistamaan alkuperäiskansojen kansainvälisiä taiteellisia verkostoja sekä lisäämään kulttuurienvälistä yhteistyötä ja ymmärrystä.

Auri Ahola on tanssitaiteilija ja laaja-alainen kulttuuritoimija. Hän on valmistunut Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksesta 2004 ja tanssinut kymmenen vuoden ajan Kansallisbaletissa. Sieltä hän siirtyi nykytanssin pariin ja on esiintynyt lukuisissa suomalaisissa tanssiryhmissä kotimaisilla ja kansainvälisillä näyttämöillä.

Taiteellisessa työssään Auri Ahola on yhdistänyt saamelaiskulttuuria ja tanssitaidetta. Lisäksi Ahola on tehnyt tanssikasvatustyötä, kutsunut koolle eri taiteenalojen ammattilaisista koostuvia työryhmiä ja toteuttanut taidetapahtumia.

Saamelaiskulttuurin läänintaiteilija työskentelee kulttuurisen moninaisuuden ja liikkuvuuden kehittämisohjelmassa. Ohjelman tavoitteena on edistää kulttuurivaihtoa ja kulttuurisen moninaisuuden eri muotoja. Ohjelmassa työskentelee nyt seitsemän läänintaiteilijaa muun muassa kansainvälisten taidetuotantojen ja monikulttuurisuuden parissa.

Aholan toimikausi on viisivuotinen. Hän työskentelee Inarista käsin valtakunnallisesti. Aholan lisäksi saamelaiskulttuurin läänintaiteilijana jatkaa Milja Guttorm.

Saamelaiskulttuurin valtakunnallisen läänintaiteilijan tehtävää haki viisi henkilöä.